Tamadaba til Bajada de Faneque

Vandring i raviner, blant store kaktus og landsbyer på Gran Canaria

Området i Tamadaba har én av de best bevarte furuskogene nord på Gran Canaria, som er et unikt område på grunn av nettverket med raviner, skråninger og fjellområder. På denne turen er det også verdt å legge merke til de viktige bestandene av de ulike vortemelkartene på Kanariøyene. De isolerte landsbyene er også interessante. Mange av dem er forlatt, men er av arkeologisk interesse. Eksempler er El Risco eller dalen Guayedra. Ved havet strekker skråningene og klippene seg mer enn tusen meter over havnivå.

Fugleperspektiv over kysten i Gáldar og Agaete

Ruten fører deg fra skogshuset Tamadaba til klippene i Faneque. Derfra får du fugleperspektiv over hele den nord-vestlige delen av Gran Canaria over kommunene Gáldar og Agaete. Turen er totalt fire kilometer lang og har en gjennomsnittlig helling på 266 meter. Den går langs trygt terreng med unntak av delen langs den gamle elvekanalen, som ble bygget midt i det 20. århundret. Tamadaba huser 25 % av øyens naturlig hjemmehørende flora, og 20 % av floraen i hele øygruppen.

Lengde
4,9 km
Localidad
Agaete
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Bajada de Faneque-Tamadaba
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Tamadaba Faneque, Gran Canaria
Título
Skoghuset

Vi starter ved skoghuset Tambada, en integrert bygning i furuskogen på kanten av veien, hvor det ligger en værstasjon. Tamadaba har tradisjonelt vært et utnyttet sted for skogen, som har vært en utmerket naturlig furuskog, og også et område med enestående botanisk rikdom ved klippene der et stort antall endemiske arter søker tilflukt.

Imagen
Subtítulo
Tamadaba Faneque, Gran Canaria
Título
Pinos barbados

Vi krysset en fuktig furuskog, noe som er unormalt på øya Gran Canaria, hvor tørr furu dominerer. Vi merker det fordi bart-lignende lav henger fra furuene og selv underskogen i ravinen der vi går gjennom skog av pors og trelyng og vi føler nesten permanent fuktighet i skogen.

Imagen
Subtítulo
Tamadaba Faneque, Gran Canaria
Título
Cueva av Zapatero

Denne grotten er skåret inn i fjellet delvis med en frontvegg og en dør, som beskytter interiøret, de ble brukt av folk som utnyttet ressursene i furuskogen, hovedsakelig barnåler og kull. Det er en påminnelse om den tiden da fjellet var raus i ressurser til nærliggende byer. 

Imagen
Subtítulo
Tamadaba Faneque, Gran Canaria
Título
Ravinen av Risco

Til venstre for Lomo del Faneque, ser vi ravinen Risco, og i midten ligger landsbyen av Risco, som tilhører kommunen Agaete. Det er kjent som nabolaget av Charco Azul på grunn av ark med ferskvann i elveleiet i El Risco ravinen, forårsaket av eksistensen av en “marmita de gigante” (gigantisk vannkoker), dannet av erosjon av konstant torrent som faller på stengrunnen. Den raske bevegelsen av avrenningen gjør at disse konstruksjonene er tømt for sediment og vannflaten blir slående.

Imagen
Subtítulo
Tamadaba Faneque, Gran Canaria
Título
Over Agaete

Utsikten på nordvestkysten av Gran Canaria er fantastisk fra den nordlige skråningen av Lomo de Faneque; ved foten av ravinen Guayedra, ved kyst porten av Nieves med Agaete til høyre på ravinen med sitt navn Tamadaba som flankerer mot nord, med fyret på tuppen av Sardina del Norte og avsluttende fjellutsikt mot Gáldar med den gamle opprinnelige hovedstaden i sitt skjørt.

Imagen
Subtítulo
Tamadaba Faneque, Gran Canaria
Título
Morro de Las Lechugas

Vi avslutter stien på denne runde bakketoppen som har et eksepsjonelt synspunkt på Faneque Roque, etter å ha gått gjennom degollada de Los Pasitos. Utsikten er vertikal og virkelig flott; ved våre føtter faller klippen rett ned i havet. Denne panoramautsikten gjør det til et sted å nyte, og det gjør turen tilbake verdt det da vi kan se prakten av furuskogen Tamadaba.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Det er tryggere å holde kjæledyret i bånd.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
2
54784
10 13
262
10045