Caldera de Bandama

Gå gjennom et enormt naturreservat nord-øst på Gran Canaria

Turen går langs et krater som ligger mellom kommunene Santa Brigida, Telde og Las Palmas de Gran Canaria. Ruten mot havet gjennom Caldera de Bandama går mellom ravinene Las Goteras og Guiniguada. Dette området med enorme naturrikdommer ble dannet for fem tusen år siden samtidig som oldtidsvulkanen Pico de Bandama. Krateret er 216 meter dypt, 574 meter høyt og 1 000 meter bredt. I tillegg til de geologiske aspektene er det arkeologiske området i Cueva de los Canarios svært interessant. Oldtidens beboere brukte dette området som kornlager for oppbevaring av innhøstinger og mat.

Vandring blant planter og naturlig hjemmehørende fugler via utsiktspunkt og huler

Vandringsruten gjennom Caldera de Bandama (navngitt til ære for en flamsk handelsmann ved navn Van Damme) er litt under tre kilometer lang og går forbi utsiktspunktet på Cornical. Den fortsetter langs Las Casas de Fondo, Bodegas-hulen, dammen El Culatón og korset i Tres Piedras. Det er en krevende tur med en gjennomsnittlig stigning på 18 %. Langs stien kan du se planter som hvit ormehode og ville oliventrær samt fugler som tårnfalk og munk. Husk solkrem!

Lengde
4,2 km
Public transport
Localidad
Santa Brígida
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Caldera de Bandama
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Bandama, Gran Canaria
Título
Casas de la Caldera

Stien starter ved en gruppe av hus, som i noen tilfeller opprettholder den tradisjonelle stilen, inkludert en vingård som plasserer oss i et landskap rundt denne plassen preget av viner og viner av verden.

Imagen
Subtítulo
Bandama, Gran Canaria
Título
Utsiktspunktet Los Cuartos

Vi kommer over dette utsiktspunktet når vi starter turen langs gangveien til venstre på en liten slette. Det gir panoramautsikt over innsiden av krateret og murene; Det er et utmerket observatorium å gjenkjenne den geologiske mangfoldet av krateret. Til venstre, blant de viktigste elementene, i skråningen av toppen av Bandama, er et depositum for væske på innsiden av krateret, som vi kjenner igjen som et sett av horisontale lag på en 50 meter lang strekning i en uregelmessig trekantet form.

Imagen
Subtítulo
Bandama, Gran Canaria
Título
Utsiktspunktet del Cornical

Dette utsiktspunktet er på en fjellknaus med en høyde på 380 meter, og fra den ser vi hele krateret. Herfra kan vi se ringene av sten lag som utgjør veggene i krateret. Vi ser de ulike områdene av bunnen, hvor begge områder fortsatt opprettholder landbruks rester ogvarmekrevende skog som opptar mer og mer plass, selv om tapt terreng er tydelig.

Imagen
Subtítulo
Bandama, Gran Canaria
Título
Las Piedras

Vi går gjennom et område der jordsmonnet går fra vulkansk grus til nedfall til bakkene. Vi går inn i et område der skogen har tilstedeværelse av varmekrevende mastic, ville oliventrær og palmer er mikset med store steinblokker som falt fra skrenten, som har gitt navnet på området.

Imagen
Subtítulo
Bandama, Gran Canaria
Título
Casas del Fondo

Dette bringer oss nå til en grend som tar oss tilbake til den første kolonisten av krateret, Daniel Van Damme, på 1600-tallet, hvor det da er hans navn det er oppkallt etter. Grenden består av e L-formet hus kjeller med en vinpresse, en av de eldste på Gran Canaria, en låve for dyr, en treseplass og stekeovn.

Imagen
Subtítulo
Bandama, Gran Canaria
Título
Era del alpendre

Fra las Casas del Fondo ta vi oss til hvert hjørne av Caldera banen; vi forlater huset til den siste formidler av krateret, Agustinito, og vi går forbi en dam med et fugleobservatorium før vi kommer til en epoke av ville oliventrær, før vi møter husene som vender mot krateret, over Natero, navnet på den sentrale sonen av Caldera. Caldera har tre epoker, noe som gir oss en idé om hvor viktig dyrkingen av korn var.

Imagen
Subtítulo
Bandama, Gran Canaria
Título
Gjennom skogen

På sørøstsiden av krateret, krysser vi en vakker varmekrevende skog med oliventrær, fugemasse, palmer, og dragetrær som klatrer opp bakkene til skråningen. Dette området er den eneste kilden til vann ved krateret, som kanaliseres til et enkelt trykk funnet ved las casas del Fondo. Det er en plass hvor du kan sette pris på stillheten av Caldera og bli absorbert av naturen, og de imponerende vertikale veggene som isolerer oss fra omverdenen, før du starter veien tilbake ned skråningen.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Det er tryggere å holde kjæledyret i bånd.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
2
54784
10 13
262
10045