En sykkelrute nordvest på Tenerife

Oppstigning via fjellandsbyer til Teno-massivet

Både start- og avslutningspunktet på ruten er på lystbåthavnen ved klippeveggene Los Gigantes, som ligger helt nordvest på Tenerife. Turen går via fjellandsbyer og tar deg til landsbyen Santiago del Teide, før den leder deg videre inn på den svimlende veien som går helt frem til Masca-husgruppen. På dette punktet kan du begynne å se terrenget som er dominert av det gamle Teno-massivet – et spektakulært landskap fylt av vakre daler og bratte klippevegger, der du må velge blant skråningene til de dype juvene. Veggene til juvene har for øvrig en høydeforskjell på over 1000 meter.

En tur rundt Isla Baja

Fra ett vakkert landskap reiser du i over i et annet, nemlig det du ser når du er på vei ned i El Palmar-dalen i retning Buenavista. Her, i det som er kjent som Isla Baja, går sykkelhjulet nesten av seg selv i 10 kilometer der du passerer diverse bananplantasjer. Da gjenstår oppstigningen til Garchico, som er en av Spanias vakreste kystlandsbyer, videre til Icod de Los Vinos med det eldgamle draketreet som finnes der, og til havnen i Erjos, som ligger på 1100 meters høyde. Etter en siste kraftanstrengelse kommer du frem til Santiago del Teide og Arguayo med en veisløyfe i den siste nedoverbakken.

Distance
107 km
Høyde
2361 m
Slope
2460 m
Restaurant
Localidad
Los Gigantes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
1
257
13
262
10045