En sykkelrute på Lanzarote

En tur langs foten av La Corona-vulkanen

Dette er selve definisjonen på en rute fylt med kontraster. Starten ligger i den sjarmerende kystlandsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote, og ruten avsluttes på den vakre og utemmede Caleta Famara-stranden. Dette er en 103 kilometer lang etappe der du kommer i kontakt med foten av den ikoniske La Corona-vulkanen og ender opp ved marineområdet i Órzola. Her vender du ryggen mot kysten og setter kursen innover i landet, der du finner vakre landskaper som Malpaís de La Corona i Haría, og det er også her du finner rutens tøffeste bakker.

Ruten avsluttes til slutt i Caleta de Famara

Når du passerer Haría, åpenbarer det seg et magisk landskap fullt av kontraster som krydrer den svarte vulkanske sanden. Her vokser også øyas berømte vindruer. Dette er La Geria, og området gir deg en fin bakgrunn mens du sykler inn til landsbyene Uga og Yaiza, hvor du igjen snur mot nordvest og sykler mot Timanfaya nasjonalpark. Her sykler du gjennom lavafelt og kratere midt i et praktfullt landskap, helt til du kommer til La Santa og rutens siste punkt i Caleta de Famara og den unike og naturlige stranden som området er kjent for.

Distance
103 km
Høyde
588 m
Slope
1270 m
Restaurant
Localidad
Arrieta

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
3
257
13
262
10045