En sykkelrute på La Palma

Oppstigning på sykkel til Roque de los Muchachos

Den smale og rolige Barlovento-veien i den nordlige delen av La Palma markerer starten på en 127 kilometer lang rute som krysser La Palma fra nord til sør. På veien ser du de magiske laurbærskogene og jordbruksområdene i kommunen Garafía, og etter hvert kommer du til en tøff 15 kilometer lang oppoverbakke som fører deg til Observatorio del Roque de los Muchachos, som er det høyeste punktet på øya. Her har du også en utrolig utsikt mot de svimlende fjellveggene i Taburiente-kalderaen. Bare den gjør at turen er vel verdt strevet.

Nedstigning til saltbassengene i Fuencaliente

Når du krysser L-P1 på tilbakeveien, fortsetter du langs det brattlendte terrenget i nordøst til du kommer til Mirador El Time i Garafía, som er en bratt nedoverbakke som passerer utløpet av Las Angustias-dalen, og videre forbi bananplantene i Los Llanos de Aridane og diverse andre landsbyer, der du for øvrig også kan få deg noe å spise og drikke. En lett oppoverbakke fører deg så til Los Canarios, som er det høyeste punktet på den sørlige delen av La Palma, og veien går videre mot den endelige nedoverbakken, et landskap som er sterkt preget av den kraftige Tenguía-vulkanen, fyrtårnet og saltbassengene i Fuencaliente.

Distance
127 km
Høyde
2400 m
Slope
3850 m
Restaurant
Localidad
Barlovento

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
5
257
13
262
10045