En sykkelrute på La Gomera

Sykling blant fjelltoppene på La Gomera
Det beste utgangspunktet for å bli kjent med La Gomera på sykkel er havnen i hovedstaden, San Sebastián de La Gomera, som ligger lengst øst. Her begynner rundturen mot fjelltoppene på øya med en fin oppoverbakke som er preget av det tørre landskapet. Dette forandres imidlertid med det samme du kommer ut av tunnelen som tar deg inn i Hermigua-dalen. Området er grønt og frodig, og her kan du oppleve laurbærskogen i all sin prakt. Det tar imidlertid slutt når veien begynner å helle nedover, mot den berømte daviten og landsbyen Agulo.
Klatring til toppen av Garajonay
Når du har samlet krefter i Agulo, er den neste utfordringen å nå toppen av Garajonay nasjonalpark. Her finner du nemlig øyas høyeste punkt på 1340 meters høyde. Dette er en oppoverbakke på 42 intense kilometer, med svinger som begynner etter avkjørselen i retning Juego de Bolas – som er besøkssenteret i parken. På veien tilbake til San Sebastián venter det deg en lang og jevn nedoverbakke som er full av svinger og imponerende utsikt – for eksempel mot den ikoniske Agando-klippeblokken, som er en stor vulkanstein som har blitt et symbol på øya.
Distance
69 km
Høyde
1360 m
Slope
2380 m
Is circular
Restaurant
Localidad
San Sebastián de la Gomera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
6
257
13
262
10045