En sykkelrute fra nord til sentrum av Gran Canaria

En rundtur fra Bañaderos til Roque Nublo

Denne rundturen er beregnet på syklister og trenger seg inn i selve hjertet av Gran Canaria. Turen starter på nordkysten av øya, nærmere bestemt i Bañaderos, der du kan parkere bilen og gå opp mot bananplantasjer, grønnsakshager og husgrupper, som etter hvert viker unna for Los Tiles-juvet. De mange svingene viser veien til landsbyen Fontanales og de gamle furuskogene ved Gáldar, og til slutt kommer du til Mirador de La Cruz de Tejeda – et ideelt sted for å slappe av før du begynner på hovedveien til ikoniske Roque Nublo.

Nedstigning til Tejada i sentrum av Gran Canaria

En rask nedstigning fører deg til landsbyen Tejada, som ligger i sentrum av Gran Canaria. Her finner du en egen verden av imponerende steinvegger med Roque Bentayga i spissen, og deretter følger veggene til El Aserrador. Dette er platåer som ligger mellom mandeltrær og går helt fra Ayacata til foten av Roque Nublo, som har blitt til et naturlig symbol på øya. Veien tilbake til La Cruz de Tejeda går via La Pez-slettene og har en hyggeligere vanskelighetsgrad. Dette enestående og interessante landskapet strekker seg helt til Bañaderos, og det eneste som nå gjenstår for å fullføre turen gjennom det, er å ta landeveien mot Vallesco og Arucas.

Distance
106 km
Høyde
1720 m
Slope
2760 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Bañaderos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
  • Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
  • Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
  • Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
2
257
13
262
10045