En sykkelrute på Fuerteventura

Fra Puerto de Rosario til sørkysten på øya
Dette er en rute fra øst til sør på Fuerteventura, der du hele tiden har vinden i ryggen. Merk at ruten bare er egnet for syklister i svært god form. Veien begynner i Puerto del Rosario, som er hovedstaden på øya, og går nordover langs kysten. Når du krysser de spektakulære Corralejo-dynene, har du tilbakelagt de første 30 kilometerne. Det er da på tide å snu ryggen til havet og klatre opp en svak oppoverbakke. Etter hvert kommer du til landsbyene Villaverde og La Oliva, og du har da Tindaya-fjellet i vest, på andre siden av et flatt landskap med spredte fjell.
En 150 kilometers tur til Morro Jable
Slettene viker for dalene innad i landet, og her er terrenget mer krevende og ulendt. Dette endres imidlertid når du når Vega del Río Palma, som har en frodig palmelund du legger bak deg på veien videre til Pájara. Nå som du har tilbakelagt 90 kilometer, er det lurt å spise litt før du krysser Cardón-fjellet. På veien til surfebyen La Pared venter en etappe gjennom et utrolig landskap som tar deg til den endelige delen av ruten. Morro Jable, som ligger på halvøya Jandía, som for øvrig har noen fantastiske strender, er det endelige målet på denne nesten 150 kilometer lange ruten.
Distance
146 km
Høyde
572 m
Slope
1790 m
Restaurant
Localidad
Puerto del Rosario

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
4
257
13
262
10045