Cofete-stranden

En 12 kilometer lang urørt strand på Fuerteventura
En av de mest urørte strendene på Kanariøyene, med svært lite urban utvikling og enorme dimensjoner som knapt kan beskrives. Cofete er en visuell perle med uendelige mengder lys sand, vilt hav og følelsen av fullstendig frihet, og den ligger på nordsiden av Jandía-halvøya. Det at stranden er 12 kilometer lang, har nesten ingen bebyggelse, ingen asfalterte veier og du må bruke terrengbil for å besøke den sier i og for seg det meste. Uttrykket «urørt» kunne ha vært oppfunnet med tanke på denne stranden.
Bad ved Jandía-fjellene
Det er ikke veldig lett å komme seg til Cofete. Veien er av jord og stein. Veien er 8,5 kilometer lang og har en del vanskelige partier, men den er overkommelig med en dyktig sjåfør. Når du har kommet frem til utsiktspunktet, kommer du til å få store øyne når du ser mot de enorme Jandía-fjellene, kapp El Islote og det rasende Atlanterhavet – som krever at du er forsiktig. Etter at du har passert et lite tettsted med en restaurant, gjenstår det bare å parkere og kose deg med timeslange turer mot nord eller sør. Denne imponerende stranden gjør hele utflukten verdt strevet.
Length
12 km
Nudist zone
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Bruk ikke såpe i dusjene som er tilgjengelige ved inngangen til strendene...
- Bruk helst miljøvennlige solkremer.
- Kjæledyr er forbudt på de fleste strendene. Vær sikker på at det er lov å ta det med.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i omgivelsene med overdreven støy (høy musikk, roping...), og heller ikke forstyrrende aktiviteter som ballspill.
4
10
15 14
262
10045