Taganana

En landsby i hjertet av Anaga natur- og kulturpark

Landsbyen Taganana er den største bosettingen i Anaga natur- og kulturpark. Taganana, som ligger i den sørlige delen av dette svært viktige naturreservatet nordøst på Tenerife, kan by på praktfulle omgivelser og en ekte smak av Tenerifes eldste landsbyer. Denne bosettingen var faktisk blant de første som ble grunnlagt av de spanske erobrerne. Her finnes en rekke severdigheter av stor historisk verdi samt to vernede kirker: Nuestra Señora de las Nieves og kapellet Santa Catalina.

Kulturelle og historiske skatter

Den beste ruten til Taganana går fra nord og via skogen Las Mercedes, som er blant de eldste i Europa, langs veien som bukter seg ned gjennom fjellkløftene. Midt i landsbyen ligger torget Nuestra Señora de las Nieves, et stille sted der lokalbefolkningen slapper av under de indiske laurbærtrærne. Taganana har mange attraksjoner av stor etnografisk verdi, blant annet de lokale pressene av stein og det berømte portugisiske nabolaget, som er en ekte historisk skatt.

Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
1
10
262
10045