Santa Cruz de Tenerifes gamleby

Opplev flere århundrer med historie i én av Kanariøyenes to hovedsteder

Tenerifes hovedstad, som ligger nordøst på øya, bærer preg av tidens gang og en historie som strekker seg over fem århundrer. Byen ble grunnlagt 3. mai 1494 av kastiljaneren Alonso Fernández de Lugo, og den ble snart en viktig havn på handelsruten mellom Europa og Nord- og Sør-Amerika. Torgene Principe, Weyler, San Francisco og Candelaria, som er omkranset av kirker og historiske bygninger, er maleriske steder som er vel verdt et besøk.

Tenerifes viktigste havn, med kirker, markeder og historiske gater

Santa Cruz de Tenerifes havn gjenspeiler byens maritime fortid, og her finner du historiske bygninger som Concepción-kirken og Palacio de Carta. García Sanabria-parken, som skriver seg fra tidlig på 1900-tallet, ligger like ved nabolaget Toscal. Det sjarmerende og stemningsfulle markedet Nuestra Señora de África er populært blant besøkende på jakt etter antikviteter, som strømmer til hver søndag. Tradisjonelle barer og spisesteder finner du i populære Calle de la Noria, som også huser hovedkvarterene til noen av Tenerifes viktigste gatemusikantgrupper.

Historical heritage
Historisk bygningssamling
Type
Historisk bydel
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
1
10
262
10045