Icod de los Vinos’ gamleby

Rikdom på landsbygda

Icod de los Vinos, som ligger nord på Tenerife, er en by som har blitt formet av sitt forhold til landsbygda og jordbruket. Den var berømt for sine viner i det 16. århundre, og her lå også en viktig sukkerfabrikk. Byen ble delvis ødelagt av brann i 1798, og da den ble gjenoppbygget, tok man seg ekstra flid med å gjøre grøntområdene så store som mulig. I midten av gamlebyen ligger hovedkirken San Marcos, torgene Lorenzo Cáceres og La Pila og San Francisco-klosteret.

Se det berømte, 1000 år gamle draketreet

En spasertur gjennom Icod de los Vinos er ikke komplett uten å besøke det berømte, 1000 år gamle draketreet. Dette er en unik planteart som hører hjemme på Kanariøyene og andre øyer i Makaronesia-regionen, og treet er anslått å være rundt 800 år gammelt. Icod de los Vinos er en historisk by med tradisjonell arkitektur, og her kan du nyte kaningryte servert med kanariske poteter og en god lokal rødvin. Til dessert kan du prøve tradisjonelle sukkerbrød, kaker og rosqueter, en mellomting mellom kjeks og smultring.

Historical heritage
Historisk bygningssamling
Type
Historisk bydel
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Icod de Los Vinos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
1
9
262
10045