Landsbyen Yaiza

En by med hvite hus som er prisbelønt for sin skjønnhet

Helt sør på Lanzarote ligger en by som er kjent for å være svært velholdt og pen. Det er derfor ikke overraskende at Yaiza har vunnet flere priser for nettopp dette. Byens tradisjonelle, hvite hus står i skarp kontrast til de okergule og svarte fargetonene i det vulkanske landskapet rundt, som oppstod som følge av en rekke vulkanutbrudd i det 18. århundre. Tradisjonene til denne vakre byen holdes i hevd av dens hus, hager og gater fulle av blomster.

Se historiske minnesmerker og nyt stillheten i Yaiza

Yaizas arkitektur er i Lanzarote-stil, med flate tak som skråner litt for å samle opp det sjeldne regnvannet. Her finnes historiske minnesmerker som kultursenteret Benito Pérez Armas og dets trebalkonger og trapper. En annen interessant bygning er kirken Nuestra Señora de los Remedios, som ble reist i det 17. århundre. Den beste måten å oppleve Yaizas magi på er å ta seg en spasertur gjennom byens stille, hvite gater.

Historical heritage
Arv
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
3
9
262
10045