Santa Cruz de La Palmas gamleby

En historisk havn, religiøse bygninger og balkonger i utskåret tre

Hovedstaden Santa Cruz, som ligger øst på La Palma, er en by med en strålende fortid. Byen ble grunnlagt 3. mai 1493 av Alonso Fernández de Lugo, og den var en viktig havn på ruten mellom Europa og koloniene i Nord- og Sør-Amerika. Den hadde sin storhetstid i det 16. århundre og ble Europas tredje største havn, etter Antwerpen og Sevilla. Her finnes både historiske og kunstneriske severdigheter, og byens kirker huser en betydelig samling flamsk religiøs kunst. Noen unike balkonger i utskåret tre med utsikt mot havet er også verdt et besøk.

Brosteinsgater, flamske altertavler, Insular-museet og teatre

Santa Cruz de La Palma var setet for det første Consejo de Indias (rådet som administrerte koloniene i Amerika), og mange av rikdommene som spanjolene brakte med seg fra de amerikanske koloniene sine, passerte gjennom byens porter. De staselige husene i kolonistil som kanter brosteinsgatene, er gode eksempler på byens betydelige arkitektoniske arv. Dette fredelige stedet har mange kulturelle attraksjoner, blant annet Insular-museet, der du finner en fremragende samling malerier og kunst, og teatrene Chico og Circo de Marte.

Historical heritage
Historisk bygningssamling
Type
Historisk bydel
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de La Palma

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
  • Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
  • Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
  • Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
  • Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
5
9
262
10045