Landsbyen Tazacorte

En by full av historie og omgitt av bananer

Tazacorte har noe ingen andre steder i Europa har, nemlig et museum viet bananen, en frukt som har fått PGI-status (Protected Geographical Indication, eller «beskyttet geografisk betegnelse» på norsk). Denne kystbyen nordvest på La Palma er imidlertid mye mer enn bare et bugnende hav av bananer. Bykjernen, som utgjøres av nabolaget Charco, er av enorm historisk og kunstnerisk verdi, blant annet takket være de staselige husene fra det 16. og 17. århundre. En tur til denne vakre byen vil gi selv den kresneste turist noe å skrive hjem om.

Fra den historiske bykjernen til kyststien

De første spanske erobrerne gikk i land på Tazacortes strender mot slutten av det 15. århundre, og her ligger faktisk den første kirken som ble reist på La Palma, og den er viet erkeengelen Mikael. I skyggen av pergolaen på Plaza de España kan du fundere på disse historiske faktaene mens du beundrer de dekorative mosaikkene, som ble fraktet hit fra Sevilla. Etter en kort hvil kan du rusle ned til havet, der du kan se Tazacortes imponerende, forrevne kystlinje.

Historical heritage
Arv
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Tazacorte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
5
9
262
10045