Teldes gamleby

Utforsk Gran Canarias eldste by

I tillegg til mer enn 100 arkeologiske funnsted med minner fra førspansk tid kan Telde, som ligger sørøst på Gran Canaria, by på rikt utsmykkede altertavler og vakre hus i sterke farger fra kolonitiden med rader av balkonger samt sjarmerende, smale brosteinsgater. I hjertet av øyas eldste by ligger en rekke små riker med egne kirker og torg i skyggen av imponerende trær. Dette er historiske Telde, der det finnes overraskelser bak ethvert gatehjørne.

Besøk kirken San Juan Bautista og León y Castillo-museet

Teldes skjønnhet finner du i byens nabolag, og nabolaget oppkalt etter døperen Johannes, byens skytshelgen, er lite og elegant. En eleganse du kan se i herskapshusene, torgene og den prektige flamske altertavlen i kirken San Juan Bautista. Etter å ha besøkt León y Castillo-museet og kirken San Pedro Mártir kommer vi til San Francisco. Dette nabolaget er stille og malerisk, og blant de vakre severdighetene kan nevnes gaten Calle Altozano, de gamle grottene ved Baladero og den hundre år gamle akvedukten oppkalt etter Frans av Assisi, som er byens symbol. Til slutt har vi nabolaget San Gregorio og kirken med samme navn, der du finner en utskjæring som forestiller jomfru Maria.

Type
Historisk bydel
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Telde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
2
9
262
10045