Pueblo de Artenara

En sjarmerende landsby midt på Gran Canaria

Artenara, som ligger på en gigantisk, naturlig balkong omgitt av de forrevne bakkekammene og dalene i Gran Canarias biosfærereservat, er øyas høyestliggende landsby. Det omkringliggende landskapet ble beskrevet som en «forsteinet storm» av den spanske forfatteren Unamuno, og utsikten mot de iøynefallende Roque Nublo og Roque Bentaiga, som en gang i tiden var hellige for øyas førspanske befolkning, er spektakulær. Artenara er en fredelig fjellandsby som er perfekt hvis du vil ta en pause fra øyas hektiske turiststeder og kystbyer.

Omgitt av et vakkert, steinete landskap og furuskog

Artenara inviterer deg til å utforske landsbyens severdigheter og vandre inn i furuskogene i Tamadaba naturpark. De lokale grottehusene, som var bebodd inntil ganske nylig, men som nå har blitt forvandlet til landsens overnattingssteder, gir deg en mulighet til å lære om livet i gamle dager. Og på det arkeologiske funnstedet i Acusa kan du reise enda lenger tilbake i tiden. Kirken i Artenara, som har et klokketårn i rød stein fra Tamadaba, er omgitt av Artenaras særpregede, men enkle hus.

Historical heritage
Arv
Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
Artenara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
2
9
262
10045