El Carrizal de Tejeda

En landsby kjent for tradisjonelt kanarisk håndverk

Denne landsbyen i Gran Canarias sentrale høyland er oppkalt etter sivet som vokser i store mengder i området, og den var tidligere berømt for sivtakene og -hyttene som landsbyens vevere lagde. I dag fokuserer de på kurver og børster. Dette er en liten landsby, men den er full av sjarm og omgitt av imponerende fjellandskap: De hvite husene med teglsteinstak ser ut til å klore seg fast til fjellsiden.

Tejedas drømmeaktige landskap

Det er verdt å kjøre til El Carrizal de Tejeda via La Carretera de las Presas (veien til reservoaret), for landskapet er til å miste pusten av. Flere av turstiene mellom Tejedas mange geologiske severdigheter går forbi landsbyen. Når du ankommer, kan du besøke San José-klosteret og se de eldgamle bildene der. Nipp til en kald drink i baren mens du venter på den berømte solnedgangen, når lyset svinner bort i de dype dalene og du kan se silhuetten av Tenerife i horisonten.

Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
  • Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
  • Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
  • Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
  • Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
2
9
262
10045