Arucas’ historiske sentrum

Jordbruksøkonomi: fra karmin til bananer

Arucas, som ligger nord på Gran Canaria, vokste frem som følge av jordbruksboomen på Kanariøyene i årene etter at de ble oppdaget. Byen ble rik takket være cochenillelus, som brukes til å fremstille karminrødt, og en senere bananboom. Arucas ble gjenoppbygget så tidlig som i 1478 etter en brann og fikk bystatus på slutten av det 19. århundre. Byens berømte rom er oppkalt etter guanchenes opprinnelige navn på stedet: Arehucas, og den fremstilles fremdeles i en fabrikk fra det 19. århundre. Fabrikken er åpen for besøkende.

Kirken San Juan Bautista, på folkemunne kalt «katedralen»

Kirken San Juan Bautista har en fremtredende posisjon i Arucas sett fra et historisk, kulturelt og kunstnerisk perspektiv. Teknisk sett er dette en kirke, men alle på Gran Canaria har kalt den en katedral siden den ble gjenoppbygget på begynnelsen av det 20. århundre. Stilen er nygotisk, og kirken huser en rekke kunstskatter, for eksempel italienske skulpturer og malerier fra Flamenca- og Andaluz-skolen. Blant andre høydepunkter i Arucas kan nevnes spaserturene gjennom Gourie-parken og den botaniske hagen Las Hespérides, som ble anlagt i 1880.

Historical heritage
Historisk bygningssamling
Type
Historisk bydel
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Arucas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
2
9
262
10045