Seiling på Kanariøyene

Takket være den geografiske beliggenheten og det gode klimaet har Kanariøyene fremragende forhold for seiling året rundt, fra attraktive ruter mellom øyene der man kan nyte landskapet, til krevende havseiling.

00:00
Título
Seiling på Kanariøyene
Vídeo
Póster
Navegar en las Islas Canarias
Navegar en las Islas Canarias
Tipo
Ancho completo
Contenido

Den konstante drivkraften fra passatvinden, som har vært regnet som Atlanterhavets motor i mange hundre år, er perfekt for seiling når som helst på året. Den legger til rette både for rolige krysninger og langferder på åpent hav der man virkelig kan nyte den deilige frihetsfølelsen.

Dessuten frister det deilige klimaet til å utforske øyene nærmere. Skyfri himmel og lite nedbør, takket være passatvinden og Azorehøytrykket, gir solrike dager med mye lys, mer enn noe annet sted i Europa.

Imagen
Landing navegación
Landing navegación
Contenido

En av de store fordelene for seilere på Kanariøyene er at avstandene mellom de åtte øyene ikke er særlig stor, sånn at man kan krysse fra den ene til den andre i løpet av en dag.

Det betyr at man kan seile mellom øyene og bli kjent med dem når som helst på året, og oppleve mangfoldig landskap, kultur og mattradisjoner.

Título

Marinaer og kategoritjenester

Imagen
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Contenido

Kanariøyene har over 30 havner og marinaer med kapasitet for båter av alle dimensjoner. De har moderne og avanserte anlegg som tilbyr et bredt spekter av tjenester både for båter og mannskap: rengjøring og reparasjon av skrog, vaktmannskap, kraner, verksted og skoler, mange former for fritidsaktiviteter i og på vannet, turopplegg for å bli kjent med øyene, restauranter for å spise på land, catering om bord osv.

Her finner du en komplett oversikt over marinaene med blått flagg og all informasjonen du trenger for å få en fin seiltur på Kanariøyene.

Contenido

Men å seile på Kanariøyene er mye mer enn å seile fra øy til øy. Det er å komme i kontakt med ekte natur, en unik opplevelse som stimulerer alle sansene.

Denne formen for seiling har mye til felles med havseiling – langt fra land og både attraktiv og krevende til samme tid. Det byr på kontinuerlige utfordringer og muligheter til å vise godt sjømannskap, og til å nyte farvannet rundt øygruppen til det fulle.

Contenido

Kanariøyene er kjent som et svært sikkert turistmål som dessuten satser på miljøvennlig turisme. Øygruppen er et territorium som er sårbart for klimaendringene, og derfor satser turistnæringen stadig mer på bærekraft, med fokus på klimanøytralitet.

Måling av karbonavtrykk, avkarbonisering, regenerering og vern av økosystemer er noen av de viktigste tiltakene for å oppnå netto null så snart som mulig. Og det må senest skje innen 2050.

Contenido

Som øygruppe har Kanariøyene naturlig nok seiletradisjoner som strekker seg flere hundre år tilbake i tid. De er en naturlig havn mellom Europa, Afrika og Amerika, og sjøfolk fra mange steder har satt sine spor her. Det ser man blant annet på de mange båtene med latinerseil.

Imagen
Landing navegación
Landing navegación
Contenido

Øygruppen har dessuten fostret mange store sportsutøvere, og flere OL-medaljevinnere har lært seilekunsten i de moderne og komplette anleggene spredt rundt på øyene.

Contenido

Klasser som Optimist, 420, 470, Laser, 29er, Snipe og Latinerseil har godt rotfeste og lange tradisjoner på øyene, og det finnes mange skoler og kvalifiserte instruktører for både nybegynnere og viderekomne.

Contenido

Vannet i sjøen rundt Kanariøyene er kjent for å være klart og ha god sikt. Det er intet mindre enn et paradis for dykking, med en temperatur i vannet som ligger mellom 19 grader i gjennomsnitt om vinteren og 25 om sommeren, noe som også er legger til rette for seiling.

Dessuten har øyene tre marine verneområder for å beskytte plante- og dyrelivet: rundt øyen La Graciosa og holmene nord for Lanzarote, rundt La Punta de La Restinga-Mar de las Calmas på El Hierro, og rundt øyen La Palma.

Dette er vakre områder hvor man kan nyte naturen og seile i selskap med de mange ulike hvalartene som holder til i området. Det finnes delfiner, grindhvaler, spermhvaler og finnhvaler, og mange av dem har fast tilhold rundt øyene, så de er et vanlig syn.

Título

Praktisk informasjon

Imagen
Landing navegación
Landing navegación