Terrengsykling på nordsiden av Tenerife

Sykling på brede veier til La Orotava-dalen
Denne lange ruten går fra La Esperanza til Santiago del Teide og krysser den nordlige delen av Tenerife. Helt fra startpunktet sykler du på brede og komfortable veier med godt underlag. Og ruten går gjennom kanariske furuskoger som later til å lette anstrengelsene som kreves for å nå ryggen i sentrum av øya. Her kommer du til rutens høyeste punkt på 1728 meter, og dette er en fin innledning til den raske turen nedover til La Orotava-dalen og det tilrettelagte friområdet i La Caldera, der du kan samle krefter.
Utsikt til Chinyero-vulkanen og avslutning i Santiado del Teide
Dette er en rute som er laget for å kose seg. Samtidig tilbakelegger du mange kilometer der du får inntrykk av at Teide snur seg for å vise frem den imponerende nordsiden. Med frisk luft i ansiktet når du landsbyen San José de Los Llanos, som ligger i El Tanque, og dette er et ideelt sted å spise, hente krefter og stålsette seg for den siste delen. Den siste delen har for øvrig en bonus, nemlig at du får se lavastrømmene fra Chinyero-vulkanen, som var den som forårsaket det siste vulkanutbruddet på Tenerife for mer enn hundre år siden. Til tross for dette avsluttes ruten blant fredfulle mandeltrær som følger deg det siste stykket inn til Santiago del Teide.
Distance
50 km
Høyde
756 m
Slope
1130 m
Restaurant
Localidad
La Esperanza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
1
257
13
262
10045