Terrengsykling på Lanzarote

Lavapedaler i Timanfaya

Her er målet å krysse den imponerende nasjonalparken ved navn Timanfaya. Ruten starter i kystlandsbyen Órzola, som ligger helt nord på Lanzarote. Derfra sykler du gjennom det ufruktbare området i La Corona-vulkanen, opp Risco de Famara og til Mirador del Río, som ble designet av César Manrique og har en flott utsikt helt til La Graciosa. Neste etappe på ruten er kjent som Pedales de lava, eller på norsk lavapedaler, og går gjennom Famara-viken. Her er det mulig å ta et bad, noe som gjør det lettere å overvinne den lange veien videre, der veidekket veksler mellom jord og asfalt. Og til slutt kommer du til idrettsanlegget La Santa.

100 kilometer til Playa Blanca

Når du drar videre fra La Santa, kommer du til den største attraksjonen på ruten, nemlig et eget lite univers av størknede lavastrømmer og kratere som krydrer Timanfaya nasjonalpark, og hvor sykkelhjulene glir over vulkansk sand. Når du er gjennom dette området, kan du samle krefter i landsbyen Yaiza før du setter kursen mot kysten igjen, men denne gangen mot Salinas de Janubio. Når du kommer til sluttpunktet for turen – turiststedet Playa Blanca – venter det et støttekjøretøy som tar deg med til Papagayo-stranden. Her kan du slappe av med god samvittighet etter mer enn 100 kilometer bak sykkelstyret.

Distance
64 km
Høyde
2303 m
Slope
1690 m
Restaurant
Localidad
Órzola

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
  • Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
  • Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
  • Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
3
257
13
262
10045