Terrengsykling sørøst på Gran Canaria

50 kilometer på jordveier og viktige ramper

Fra et turistområde som Meloneras går ruten til Agüímes – et område fylt med storslagne juv. Denne sykkelruten er 50 kilometer lang og går gjennom den sørøstre delen av Gran Canaria. Her er du garantert kontraster, en vakker kyststrekning og indre landskap. Når du har lagt kysten bak deg, må du fortsette opp noen jordveier som tar deg til Arteara. Deretter går veien videre over viktige ramper til du når den sjarmerende landsbyen Fataga, som for øvrig er et utmerket sted å stoppe og fylle på med væsker. Ruten fortsetter gjennom en krevende trasé i en del av Fataga-dalen og videre forbi vulkanområdet Rosiana.

Til Agüímes på veier av asfalt og sand

Mellom vulkanområdet Rosiana og Santa Lucía de Tirajana, der du kan hente krefter, går turen over en asfaltert nedoverbakke. Neste etappe går via en avstikker som tar deg til La Sorrueda-demningen, som er et av Spanias viktigste naturreservater. Dette området er fullt av flotte palmer, som du legger bak deg når du retter kursen mot det arkeologiske funnstedet ved Ansite-festningen. Strekningen som begynner i Barranquillo de Sardina, er på dekke av asfalt i stedet for sand. Nå må du bare gjøre en siste innsats over ulike ramper før du kommer til Agüímes.

Distance
87 km
Høyde
408 m
Slope
1600 m
Restaurant
Localidad
Meloneras

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
2
257
13
262
10045