Terrengsykling sørvest på Fuerteventura

En sykkeltur fra havnen i Los Molinos til Ajuy

Denne ruten er et sant eventyr og tar deg med på en sykkeltur langs den sørvestlige delen av Fuerteventura – en rundreise i avsidesliggende områder. Turen begynner i havnen i Los Molinos og fortsetter forbi steininnhegninger for geiter −noe du alltid finner mange av på øya− fjell og juv. Denne ruten krever at du er i god form. Det er nemlig ikke alltid mulig å sykle på underlaget, noe som betyr at du må bære med deg sykkelen for å komme deg videre. Ajuy, som ligger i Pájara, er et godt sted for å hente krefter helt til du erobrer den vakre La Solapa-stranden.

En utholdenhetsprøve langs bratte stier

En liten vei leder til en landevei som igjen tar deg med til surfekolonien La Pared. Herfra går turen langs de sandbelagte veiene på halvøya Jandía. Dette er en virkelig ferdighets- og utholdenhetsprøve som ikke blir lett, og ruten går langs smale og bratte stier der du må bære med deg sykkelen til du når den gylne sanden i Cofete – hvis tidevannet tillater det. Cofete er en uberørt og vakker strand det er vel verdt å fortape seg i. Og her venter det også en støttebil.

Distance
35 km
Høyde
1565 m
Slope
910 m
Is circular
Localidad
Puerto de Los Molinos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
4
257
13
262
10045