Terrengløping på Tenerife

En krevende rute for terrengløping sør på Tenerife

Startpunktet for løypen er i søndre del av Tenerife, mer konkret i landsbyen Vilaflor, som legger på nesten 1400 meters høyde. Etter en tøff oppoverbakke på 1100 meter, kommer du frem til Degollada de Guajara, som er et område med en fantastisk utsikt over Teide og La Gomera. Herfra går det en nedoverbakke på en kilometer til Siete Cañadas, der ruten fortsetter.

Et fjelløp i Teide nasjonalpark

Når du løper denne ruten, krysser du 6 kilometer med terreng så godt som fritt for høydeforskjeller, gjennom ufruktbare vulkanområder og lavastein, og til slutt kommer du til Parador del Teide – som er et regelrett månelandskap. Totalt er denne krevende ruten på nesten 20 kilometer, og de siste årene har den vært en del av Blue Trail, i varianten Ultratrail. Noe du ikke må glemme, er god beskyttelse mot solen og å drikke mye væske.

Distance
20 km
Max height
2.500 m
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
  • Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
  • Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
  • Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
1
257
13
262
10045