Vet du hvordan det føles å gå i løse luften?

Bli med på en opplevelse oppe blant skyene

Et lite steg for mennesket, et stort sprang for menneskeheten. Disse berømte ordene tilhører astronauten Neil Armstrong, det første mennesket som satte sine bein på månen, men de hadde passet like godt på utsiktspunktet Mirador de Abrante. Dette moderne anlegget på La Gomera gir deg sjansen til å gå ut i løse luften i en høyde av 600 meter, på et utspring med glassgulv. Uten tvil en unik opplevelse.

Contenido

Øygruppens tredje minste øy byr på store naturattraksjoner. Det er nok derfor det finnes over 30 utsiktspunkter spredt omkring i territoriet. Noen er viet de høyere makter og har navn som "Helgenen" (El Santo) og "Vindens kors" (La Cruz del Viento), mens andre er oppkalt etter berømtheter, som Mirador de César Manrique og Mirador de Borges. Andre igjen, er hemmelighetsfulle, som Mirador del Bailadero. Alle kan få deg til å måpe av begeistring, men likevel finnes det ett som går ett skritt lenger når det gjelder spektakularitet.

Contenido

Med beliggenhet høyt oppe i Agulo utfordrer Mirador de Abrante tyngdekraften. Utsiktspunktet består av et utbygg med gulv og vegger av gjennomsiktig glass der du kan spasere 7 meter ut i løse luften. Langt der nede kan du se den fineste landsbyen på La Gomera og de maleriske små tettstedene omkring den. Hvis skyene tillater det, kan man se silhuetten av Teide og kysten på naboøyen Tenerife. Den svimlende panoramautsikten har gjort at dette utsiktspunktet har etablert seg som et obligatorisk besøk, til tross for at det ble bygget så nylig som i 2014. Den magiske stemningen som hersker på stedet er imidlertid mye eldre.

Ifølge legenden kommer navnet Abrante fra en lokal forelsket ungjente som mistet sin elskede. Tynget av smerten, og etter å ha forsøkt all slags remedier, fikk hun for seg at dette skyhøye stupet bød på den eneste muligheten hun hadde til å bli gjenforent med sin kjære. Kanskje det forklarer hvorfor hjertetakten øker når man setter foten her. Hvis det ikke er nok å gå i himmelen og se på en utsikt med mye historie, har Mirador de Abrante enda en overraskelse på lager. Inne bak glassveggene finnes det en restaurant som er perfekt for en spisepause med utsøkt kanarisk mat kombinert med uslåelig utsikt.

Imagen
Roque de los Muchachos. La Palma.
Roque de los Muchachos. La Palma.
Contenido

Det er ikke bare på La Gomera man kan oppleve slike postkortlandskap. Kanariøyene som helhet har et nettverk med over 80 tilrettelagte utsiktspunkter som er perfekte for å utforske det vakre vulkanske landskapet i fugleperspektiv. De ligger som perler på en snor, perfekt for en avslappende kjøretur for å bli kjent med landskapet fra forskjellige synsvinkler.

Et som er verdt å trekke frem, er Roque de Los Muchachos, det høyeste punktet på øyen La Palma. Det er nærmest som en ærestribune der man kan suge til seg inntrykkene fra nasjonalparken Taburiente og beundre et hav av stjerner når natten faller på. På Tenerife ligger Mirador de Humboldt, et fredelig sted med utsikt over Orotava-dalens endeløse bananplantasjer, og der man har tre vulkaner innenfor synsfeltet. På El Hierro er et av de beste utsiktspunktene vendt mot havet og de iøynefallende formene til kystlandskapet. Fra toppen av Isora kan du se en imponerende bukt som oppsto etter et jordras for flere århundrer siden. Gran Canaria vender blikket mot naturen i innlandet fra Pico de los Pozos de la Nieve, en naturlig balkong i nesten 2000 meters høyde, der man virkelig får inntrykk av det majestetiske landskapet i biosfærereservatet som utsiktspunktet ligger i.

Contenido

Når natur og kunst forenes, oppstår en genialitet. Det kan man se med egne øyne både på Mirador del Río på Lanzarote og Mirador de Morro Velosa. Begge to ble skapt av den kanariske kunstneren César Manrique, hvilket er tydelig å se både i arkitekturen og tolkningen av sted og rom. Førstnevnte ligger på Lanzarote, og er et av hans mest berømte verk. Det andre ligger i landskapsvernområdet Macizo de Betancuria og gir et svært godt overblikk over hele Fuerteventura.