Tryggheten ved å ha tilgang til førsteklasses maritime tjenester

Kvaliteten på maritime tjenester som reparasjoner og vedlikehold av båter er en av grunnene til at Kanariøyene hvert år får besøk av hundrevis av båter som forbereder seg til å krysse Atlanterhavet på vei til Amerika. Øygruppen har utviklet et betydelig næringsmiljø med bedrifter og fagfolk som spesialiserer seg på maritime arbeidsoppgaver.

Contenido

Kanariøyene er kjent som er av verdens beste områder for seiling takket være gode vindforhold og stabilt, behagelig klima året rundt. Den strategiske beliggenheten ute i Atlanterhavet har dessuten gjort øygruppen til en av de mest etablerte seilrutene mellom Europa og Amerika, takket være passatvinden som forbinder de to verdensdelene.

Imagen
Marina muelle deportivo. Gran Canaria
Marina muelle deportivo. Gran Canaria
Contenido

Øyene utgjør en naturlig mellomhavn både for å få utført reparasjoner og for proviantering på vei til andre reisemål. Det er også et fint sted å tilbringe lengre tid om bord i en båt, med fantastiske krysninger mellom de åtte øyene. Seilere som besøker Kanariøyene vil kunne føle seg trygge på at de til enhver tid finner alt de trenger for å gjøre båten seilklar.

Contenido

Opp gjennom årene har sektoren for maritime tjenester og reparasjoner på Kanariøyene blir stadig med profesjonell, som respons på den økende etterspørselen som øygruppen har opplevd. Det betyr at øyene kan smykke seg med et stort antall anerkjente marinaer hvor du finner tjenester og fagfolk på toppnivå. Nettstedene deres gir detaljerte opplysninger om hvilken type tjenester kundene finner, og hvordan man kan kontakte dem for å inngå avtale om å få utført arbeid til og med før man ankommer havnen.

Vanligvis tilbyr marinaene arbeid innen rigging, seil, elektronikk, slipp (med alle typer behandling av båtenes skrog) og mekanikk. De mest etterspurte reparasjonstypene er rigg og seil, som er de delene av båten som er mest utsatt for skader på krysningene. I tillegg er de viktigste merkene innen motorer, elektronikk og maritime produkter til stede på øyene gjennom sine offisielle representanter. De store selskapene og verftene innen sektoren ved at Kanariøyene er en naturlig mellomhavn og en viktig destinasjon på verdensbasis innen maritime tjenester, så de er til stede på øyene gjennom offisielle distributører.

Contenido

Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife er øyene som har det mest komplette tilbudet innen tjenester og reparasjoner. De to førstnevnte har de største slippene og maskineriet som trengs for å ta opp på land båter med større dimensjoner og vekt. Marinaen i Las Palmas er den havnen med flest kaiplasser av alle øyene. Det er også en av marinaene som har mest komplett tjenestetilbud, levert av selskapet Rolnautic like ved stranden Las Alcaravaneras. Den geografiske beliggenheten midt i byen Las Palmas på Gran Canaria, som har en stor havn som økonomisk motor, har vært avgjørende for denne utviklingen. Havnen i Las Palmas bidrar med supplerende tjenester, blant annet maritime verksteder hvor de kan fremstille spesifikke deler i rustfritt stål eller utføre hydraulisk arbeid.

Men hvis det er én ting som gjør Kanariøyene til en konkurransedyktig destinasjon, så er det at det er så enkelt å forflytte seg mellom øyene. Hvis en marina ikke kan yte en bestemt tjeneste, så kan et team av fagfolk fra en annen øy komme og utføre jobben innen kort tid og for en rimelig pris. Spesialistbedriftene hjelper hverandre, og tilbyr på den måten et nettverk av anlegg og tjenester med tett samarbeid.

Contenido

Lanzarote har i de siste tiårene opplevd en utvikling av marinaer med stor kapasitet, både i antall kaiplasser og tjenester. Marina Rubicón, Puerto Calero y Marina Lanzarote er tre strategiske punkter langs kysten som har plass til et stort antall fartøy gjennom hele året.

Marina Lanzarote i Arrecife er for øyeblikket øygruppens største med et areal på 15 000 kvadratmeter, hvor det blant annet utføres arbeid som rengjøring og påføring av bunnstoff, maling, osmosebehandling og sveising. Men det som virkelig gjør at denne havnen skiller seg ut, er at den har Kanariøyenes største kran eller travelift, på 820 tonn og kapasitet til å løfte flerskrog og superyachter.

Contenido

Gjennom mange år har Kanariøyene opplevd kontinuerlig vekst i sektoren, som respons på økende etterspørsel. Utviklingen fortsetter i form av to nye prosjekter som allerede er i gang. De vil gjøre tilbudet av marinaer og reparasjonstjenester enda mer komplett.
 
Marina Jandía vil gi Fuerteventura en marina som har vært etterspurt i mange år for å utnytte potensialet for maritim turisme på denne øyen. Prosjektet utvikles i Morro Jable, sør på øyen. Det er en gammel fiskerlandsby som ligger perfekt til for å fungere som tilfluktssted og stoppested mellom de andre øyene. Den nye havnen vil gi en markant økning i antall kaiplasser, både for småbåter og yachter på 50 meter. I tillegg vil den få moderne arealer for fritidstilbud, handel og restaurantnæringen.

Et annet prosjekt er under utvikling på Gran Canaria, nærmere bestemt i selve Las Palmas havn. På en tomt på 20 000 kvadratmeter vil Las Palmas på Gran Canaria få en ny slipp med kapasitet til superyachter og katamaraner, på nivå med Marina Lanzarote. Anlegget vil ha to kraner, en travelift på 850 tonn og en på 120, i tillegg til 2 svært brede dokker som bygges med tanke på katamaranmarkedet.