Tegne på Kanariøyene

En illustrert reise gjennom øygruppen

Det er alltid blitt sagt at et bilde sier mer enn tusen ord. Og det er sant at noen ganger er ikke ordene tilstrekkelige til å beskrive alt som en situasjon kan få deg til å føle.

Contenido

På Kanariøyene finnes det steder med spesiell magi, steder som vekker følelser som er vanskelige å forklare. Følelser som ikke dekkes av fargene i landskapet, lukten av havet og skogene, eller de milde kjærtegnene fra brisen.

For å formidle alle disse opplevelsene ble prosjektet «#On The Draw, en illustrert reise rundt øyene» skapt. For dette ble noen av de mest relevante internasjonale illustratører invitert til å reise rundt på Kanariøyene for å fange opp opplevelser som øyene ga dem, og formidle disse gjennom sin kunst. Ingen forpliktelser Med total kreativ frihet

En fantastisk bok av reisenotater, et annerledes blikk og en reise rundt Kanariøyene full av opplevelser.

 

Contenido

Gjennom sin stil basert på enkle linjer og farger, fokuserer den franske kunstneren på den reneste og mest åndelige siden av Fuerteventura. Geometri, flate farger, fremhevede skygger, og fremfor alt ro og ensomhet, er de absolutte hovedpersonene. Himmel og jord, strand og fjell, mennesker og dyr. Alt eksisterer sammen i en harmonisk likevekt.

Contenido

Med en av de mest gjenkjennelige stilene innen europeisk illustrasjon, illustrerer Paula Bonet fra Castellón de ulike stemningene og intime følelser som reisen på Gran Canaria ga henne. En reise der følelser, minner og drømmer fra fortiden avdekkes. Opplevelse og landskap, natur og individ. Kontraster som utstråler en eminent feminin følsomhet.

Contenido

Ben Heines unike stil, med påvirkninger som spenner fra surrealisme til popkunst, er nyttige for omtolking av slike karakteristiske Tenerife-ikoner som Auditorio de Tenerife, Gigantes-klippene og el Teide. I sitt prosjekt har den belgiske kunstneren mennesket som mål i øyas landskap, og skaper et animert miljø der fantasi og virkelighet smelter sammen. En personlig tolkning av øya.

Contenido

Den svenske kunstneren som spesialiserer seg på barne-illustrasjoner, gjenskaper en fargerik og gledelig visjon av La Gomera, hvor mennesket lever i perfekt harmoni med naturen. Gjennom sin store beherskelse av farger, komposisjon og design av karakterer illustrerer han et univers som er gjennomsyret av barnlig uskyld, der overdådigheten, overfloden og rikdommen i detaljene til øyas fauna og flora, er hovedpersoner. 
 

Contenido

Etter mer enn 30 år i sin kunstneriske karriere fortsetter iren Steve Simpson å vise vitalitet i sin friske og morsomme stil, hentet fra grafisk design, typografi og illustrasjon. Og det er med denne teknikken han fanger sin visjon av La Palma – Porís de Candelaria, det historiske sentrum av Santa Cruz på La Palma, Fuente Santa… Øyeblikk knyttet til steder og følelser, tegnet med en didaktisk ånd og store doser humor for å illustrere hva som er verdt å leve for.

Contenido

Med sin markerte reklamestil plasserer Mads Berg et meditativt menneske på El Hierro. Et menneske som lever i et naturlig miljø som definerer han som en mann og gjør oppmerksom på det endelige i hans tilstand. Med et introspektivt blikk, basert på flate farger invadert av tåkete dotter av skyer og skygger. Ikke overraskende er verket hans å finne i Designmuseum Danmark.

Contenido

Denne unge og talentfulle russiske illustratøren fanger opp verkene til César Manrique, Las Salinas og La Graciosa. Gjennom tradisjonelle maleteknikker blandet med blekk, blyant og akvarell skaper hun et portrett av øya som er like subtil som den er vakker.  Lava av varierte jordfarger, heftig flora som ikke gir avkall på farger, og et flott blått lysglimt, resultat av sammenstøt mellom hav og himmel. 

Contenido

For å vite mer om prosjektet og forfatterne kan du besøke onthedraw.travel