Stier på Kanariøyene

Vandre langs de endeløse rutene i skjærgården

Orografien til Kanariøyene har stor geologisk verdi. A vandre gjennom naturen og dens vulkanske landskap gir ro og en følelse av uovertruffen frihet og velvære. Hver sti skjuler steder som virker uberørte, og der du kan verdsette stillhetens renhet.

Contenido

Å vandre langs stiene på Kanariøyene betyr å oppdage landskaper fulle av kontraster. Fra jungellignende skoger til bølgende sanddyner og bratte vulkanklipper. Alt er mulig i denne skjærgården.

Contenido

Mange av stiene på Kanariøyene finnes i nasjonalparker og områder som av UNESCO er erklært som natur- og verdensarv. Spektakulære geologiske monumenter, fjellformasjoner og eldgamle skoger som er sanne skatter av biologisk mangfold. 

Contenido

Laurbær er en vegetasjon som var typisk for tertiærtiden, og er kanskje en av fortidens mest verdifulle naturrelikvier. Bevaring av laurbærskogen har vært mulig takket være den lette horisontale nedbøren, så karakteristisk for fuktige steder som for eksempel Garajonay, og de varme temperaturene på Kanariøyene. Dette har bidratt til at disse områdene har overlevd, som av de få artene som finnes i verden, i tillegg til i Anaga-fjellene på Tenerife. Biosfære-reservatet, denne landlige parken bevoktet av bratte fjellkjeder og dype raviner, er hjemsted for laurbærskoger som er like fortryllende som de på la Gomera.

Contenido

Som ett av få steder i verden, muliggjør de geografiske særegenhetene til Kanariøyene at det lages ruter gjennom terreng og landskap med stor kontrast, uten at det fører til store inngrep – raviner, skoger, vulkaner... En enestående og brått skiftene orografi som tillater ruter med mange ulike nivåer innenfor svært kort avstand. Etter å ha tilbakelagt noen kilometer, kan du derfor ha kommet til et sted med en virkelig spektakulær utsikt. 

Contenido

For å kunne tilby nødvendig sikkerhet til amatører på alle nivåer, er rutene på Kanariøyene tilrettelagt, merket og godkjent av profesjonelle. 

Contenido

Disse rutene er ideelle for å besøke bestemte naturpunkter og bli kjent med dem fra en annen synsvinkel. Sti-lengder og ruter inviterer deg til å ta en hyggelig spasertur for rekreasjon i landskapet.

 

Contenido

Uten å være altfor utfordrende, er denne typen lengre stier annerledes og tilbyr landskap med større kontraster. 

Contenido

De lengste rutene med den største vanskelighetsgraden. har den fordelen at stien går gjennom ulike typer landskap og orografi. Derfor gir de mulighet til å observere et helt annet panorama.