Smykker fra Kanariøyene

Et stykke av Kanariøyene du alltid kan ha med deg

Naturen og havet på Kanariøyene er inspirasjonskilde for svært originale håndlagde smykker. Motivene og materialene fra disse smykkene er veldig varierte. Det kan være alt fra havlevende vesener i sølv til abstrakte former av særegne materialer som vulkansteiner. Disse små skattene er uten tvil et fint minne fra øyene som du alltid kan ha med deg.

00:00
Título
Smykker fra Kanariøyene
Vídeo
Póster
Imagen poster - Producto Canario - Joyas
Imagen poster - Producto Canario - Joyas
Tipo
Ancho completo
Contenido

Vulkanske smykker fremhever verdien i naturlige materialer fra Kanariøyene og skjønnheten i magmatiske bergarter. Smykkemakerne velger nøye ut steinene de bruker til å lagre vakre smykker som uttrykker selve essensen i øygruppen. 

Det finnes magmatiske bergarter av forskjellige farger og teksturer, noe som gir håndverkerne store muligheter til å uttrykke sin kreativitet, og gjør at hvert enkelt smykke får sin egen personlighet. Steinenes særtrekk skyldes i stor grad terrengets egenskaper og hvor fort bergartene kom i kontakt med atmosfærisk temperatur da de kom ut av vulkanen. Hvis gassene inne i lavaen kjøles ned raskt, oppstår den populære magmatiske bergarten med porøs tekstur og intens svart farge som er så karakteristisk for vulkansk smykkekunst. Det kan også oppstå andre typer stein med varme og lyse farger gjennom rask nedkjøling. 

Lava som kjøles sakte ned over lengre tid, blir til halvedelsteiner som olivin. Dette mineralet, som også er kjent som "Kanariøyenes grønne juvel", er en svært karakteristisk stein for øygruppen som er vanskelig å finne ellers i verden.
 

Contenido

I tillegg til smykker med vulkanske steiner finnes det en rekke andre uttrykksformer i kanarisk smykkekunst. Havbølgene, vegetasjonen, sjødyr og til og med øyenes silhuetter er en rik inspirasjonskilde for kanariske håndverkere.

Enkelte håndverkere forsølver skjell, albueskjell og andre naturlige elementer for å skape originale ringer, ørepynt, halskjeder og armbånd.

Imagen
Imagen - Producto Canario - Joyas - 04
Imagen - Producto Canario - Joyas - 04
Contenido

Du kan også finne smykker med fremtredende ikoner fra Kanariøyenes kultur eller historie. Det gjelder blant annet smykker inspirert av kanarisk urfolkskunst, for eksempel de som er formet som Tara-idolet eller som imiterer mønstre fra kanariske "pintaderas", en type stempel.