På helligdager uten varsler, er det mulig å koble fra?

Hva skal man gjøre for å parkere mobilen i ferien? Det første er å foreslå seriøst, og deretter følge disse trinnene.

Contenido

En av de gode vedtakene som mange setter seg når de møter høytiden, er å koble fra mobiltelefonen så mye som mulig. Det er ikke alltid lett, for ikke bare er det vanskelig å holde seg unna de arbeidssakene som fortsetter mens vi er på stranden, men det er mange som dokumenterer detaljene om turen på sosiale nettverk og føler seg praktisk talt forpliktet til å følge likes. . og kommentarer i ferieperioden. Vi ønsker å koble av, ja – faktisk kommer det et punkt hvor mer enn et ønske kan være et behov – men samtidig er det nettopp på ferie når noen er mer online enn noen gang. Hva skal man gjøre for å parkere mobilen i ferien? Det første er å foreslå seriøst, og deretter følge disse trinnene:

Contenido

Psykologen Alberto Álamo, fra Sexology and emotion, påpeker at, i motsetning til hva mange tror, er ferier et optimalt tidspunkt for å glemme mobilen. "Rutineendringer er ideelle for å lage nye rutiner der telefonen ikke er til stede, og så snart vi har gjentatt dem noen ganger vil vi ikke engang huske at den eksisterer." Med andre ord, hvis vi er vant til å spise frokost mens vi ser på Facebook, eller kobler til etter middag, eller sjekker e-post rett før vi legger oss, vil vi på ferie endre tidsplaner, vaner og rutiner, og hvis vi lar mobilen være ute av dem. vi vil ikke gå glipp av det. mindre.

Contenido

Mange sover ved siden av telefonen med den unnskyldning at de bruker den som vekkerklokke. "Det er lurt å la den stå i et annet rom om natten og få det inn i hodet at konteksten til sengen ikke er kompatibel med telefonen," anbefaler psykologen, som advarer om at overdreven avhengighet av teknologi, spesielt blant de nye generasjonene, "Det gir opphav til visse mangler når det gjelder sosiale ferdigheter siden det virtuelle hjelper oss til å overvinne visse barrierer som vi før, da mobiltelefoner ikke fantes, ble tvunget til å møte."

Contenido

For Álamo er det viktig å unngå demonisering av teknologi, ettersom det unektelig har gitt opphav til nye måter å forholde seg og jobbe på som, hvis det forvaltes fornuftig, kan forbedre livene våre. – Verktøy som WhatsApp har brakt mange mennesker i kontakt som nå kommuniserer mer konstant og flytende, og har gitt opphav til nye måter å styre arbeid på som ikke binder oss til et kontor, sier psykologen. Det er derfor at hver person er klar over graden av avhengighet til telefonen sin og vurderer hvilke bruksområder som forbedrer livene deres og som utgjør misbruk eller bortkastet tid. "Helligdager er et godt tidspunkt å vurdere med måtehold og refleksjon hvordan vi bruker mobilen, til hva, hvor mye tid vi bruker til den, og derfra handle".

Contenido

Hvorfor legge ut fem feriebilder om dagen når vi kan legge ut ett? Hver person vet hvilke behov de har, og avhengig av dem er det interessant å redusere dem til å være frie når det gjelder å ivareta stimuli som reiser gir oss. "Det ville vært interessant om alle de menneskene som trenger å dokumentere livene sine på sosiale nettverk, gjorde en introspeksjonsøvelse for å se hvor dette behovet for å dele intimitet kommer fra, noe som kanskje kan gi et slags tomrom. Det er en kompleks øvelse, men samtidig veldig interessant, som kan få oss til å vurdere behovet for å sette en slags grense når vi skal styre forholdet vårt til nettverkene, forklarer Álamo.

Contenido

Alle de som drar på ferie med et spirende følelsesmessig forhold lurer ofte på hvordan de skal håndtere kommunikasjonen i ferieperioden. "Den spente ventetiden som genereres under frieriet er menneskelig og til og med vakker, og la oss ikke lure oss selv: den fant også sted da mobiltelefoner ikke fantes," sier Álamo. "Det er viktig å ikke fortvile og, når du står overfor et svar som ikke kommer frem, velge å ikke peppe den andre med flere meldinger, men å gi dem tid." Psykologen trekker frem et nytt fenomen som ikke eksisterte før, og som skaper stor bekymring hos mange når de innleder et forhold: «når vi møter noen, må vi være tydelige på at det er en mulighet for at de oppfører seg annerledes i det virkelige og i det virtuelle. Det er viktig å ikke trekke forhastede og overdrevne konklusjoner i møte med spillet om tilstedeværelse og fravær som genereres i det virtuelle».