Lokalt fiskeri på Kanariøyene

En region med 100 % tradisjonelt, ikke-industrielt fiske

Den kanariske øygruppen er tilholdssted for vel 150 typer fisk og skalldyr, takket være Atlanterhavets friske, milde vann. Ettersom øyene er av vulkansk opphav, fiskes og sankes det arter både langs selve kysten og på stort dyp ikke langt unna kystlinjen. Dermed kan den lokale matkulturen by på svært variert og kvalitetsmessig fremragende fisk.

Contenido

Allerede de tidligste innbyggerne på Kanariøyene visste hvordan de kunne utnytte den store fiskebestanden ved kysten. For å fiske dem trengte de bare ta med seg kurver til vanndammer eller små viker i nærområdet og bruke teknikken som kalles «embarbascar», som gikk ut på å tømme sevje fra lokale planter (for eksempel kardeborre og vortemelk) i vannet for å bedøve fiskene så det var enkelt å fange dem.

Papegøyefisken er en fisk med kraftig rødfarge som finnes i stort antall rundt øyene. Den er en svært populær matfisk.

Imagen
Contenido

Den kalde kanaristrømmen er rik på næringsstoffer, noe som skaper grunnlag for et mangfoldig dyreliv i havet. I tillegg spres disse næringsstoffene i vannet takket være passatvindene og kystlandskapet, slik at de når alle deler av Kanariøyene.

Siden det dreier seg om åpent hav og tradisjonelt, lokalt fiske, vender fiskebåtene tilbake til havnen få timer etter at de legger ut. Tilbake bringer de fersk fisk av mange slag, som serveres på lokale matfat praktisk talt samme dag.