La Palmas mest populære festivaler

En rute gjennom de morsomste og mest tradisjonelle feiringene på Isla Bonita (den vakre øya).

La Palma er en øy der det alltid er tid for moro. Enten det er i fjell- eller kystkommunene, er festene på Isla Bonita minneverdige på grunn av musikken og skikkene, og besøkende kan glede seg over autentiske og underholdende festligheter hele året. Tilbudet er variert og mangfoldig, fra arrangementer av nasjonal turistinteresse, som dvergenes dans i forbindelse med Bajada de la Virgen de las Nieves (som finner sted hvert femte år), til unike festligheter som Indianos (på starten av fasten) med alt talkumet.

Contenido

Alle Kanariøyene er kjent for sine karneval, men karnevalet på La Palma skiller seg ut ved at deltakerne i alle kommunene kaster talkum på hverandre mens de er utkledd og til og med bruker kanoner plassert på lastebiler som er pyntet for anledningen. Los Indianos, på starten av fasten, er den mest etterlengtede festen i Santa Cruz de La Palma-karnevalet, både for øyas innbyggere og for tilreisende fra andre deler av verden, med en tilstrømning på over 70 000 mennesker. Alle kler seg ut som kubanere som imiterer kanarierne som kom tilbake fra Karibias perle på begynnelsen av 1900-tallet.

Contenido

Fiestaen i San Antonio del Monte i Garafía er en av årets mest etterlengtede, og finner vanligvis sted på lørdagen nærmest 13. juni. Religion, husdyr, friluftsdans, håndverk og lokal mat kombineres i denne feiringen, som anbefales for alle som elsker populærkultur. På denne dagen fylles området rundt Ermita de San Antonio del Monte med besøkende fra hele øya som nyter dyreutstillinger og konkurranser mellom husdyr fra ulike familier.

I Puntagorda kommune, lengst vest på øya, feires mandeltrærnes blomstring, som fyller jordene med rosa, blå og hvite blomster, under den populære Fiesta del Almendro i slutten av januar, som er opptakten til karnevalene i Palma. De nysgjerrige som kommer til dette arrangementet, kan glede seg over musikk, dans og en rekke søtsaker laget av mandler (samt karnevalets første talkum).

Contenido

La Fiesta del Diablo i Tijarafe har mer enn et halvt århundre med tradisjoner og feires tidlig om morgenen den 8. september. Det er da lokalbefolkningen slipper løs El Diablo, et gigantisk ildsprutende vesen.

En annen etterlengtet feiring er Corpus Christi i Villa de Mazo, en fiesta som er erklært av nasjonal turistinteresse, med sine buer og tepper som lokalbefolkningen har laget i månedsvis av naturlige ingredienser som blomster, mose osv.

Contenido

En spesielt ikonisk feiring er Fiestas de la Virgen de las Nieves i Santa Cruz de La Palma. Hvert femte år i juli samles hele øya for å ta med jomfruen på en pilegrimsferd fra helligdommen Las Nieves til sentrum av byen og sognekirken El Salvador. I løpet av disse dagene kan de besøkende se de berømte dvergene fra La Palma danse etter sin mirakuløse forvandling fra munker til dverger på en spektakulær scene. Du kan også se den etterlengtede menuettdansen, inspirert av dansene ved det franske hoffet på 1600- og 1700-tallet.

Imagen
Santuario Virgen de Las Nieves
Santuario Virgen de Las Nieves
Contenido

Under fiesta de Las Cruces i Santa Cruz de La Palma, Villa de Mazo, Breña Alta og Breña Baja, som har århundrelange tradisjoner, pyntes korsene som står langs veiene i de to områdene. Hvert kors blir pyntet med det beste hvert enkelt hus har å by på, inkludert familiesmykker. Ved siden av korsene står mayos, eller filledukker, som forestiller dagligdagse bilder av livet på øya eller personer fra det.

Caballos Fufos, som feires i Tazacorte i september, består av en gruppe hester laget av lette stokker dekket av silkepapir, som danser gjennom gatene til rytmen av sangen "Vuela, vuela palomita", under oppmerksom ledelse av en sjiraff som slår takten. Denne dansen tiltrekker seg både fastboende og tilreisende på grunn av fargene og gleden, og den er sentral for skytshelgenfestene i denne kommunen.

Caballos Fuscos finner sted i Fuencaliente og danser til rytmen av en polka under druehøstfesten (en stor tradisjon i denne kommunen) i august.

For å finne den nøyaktige datoen for de ulike festlighetene, kan du gå til festkalenderen på denne lenken, og husk at de alle har det til felles at de er en ren manifestasjon av øyas egenart, gastronomi, håndverk og folklore.