La Palma: en øy full av eventyr

Guide til uforglemmelige opplevelser på Isla Bonita

La Palma har alle forutsetninger for tusen og ett eventyr som vil gjøre ferien til et minne for livet. Alt fra terrengsykling, fotturer og dykking til fjelløp mellom vulkaner er mulig på denne øya, der de besøkende også kan nyte stillheten i skogene eller magien langs kysten.
La Palma er erklært som verdensbiosfærereservat av UNESCO og er hjemsted for flere fjelløp, noen av dem av utpreget internasjonal karakter, der toppidrettsutøvere samles for å nyte et unikt landskap der stillhet og natur oppleves som ingen andre steder i verden. Dette er et landskap der tiden står stille og eventyret lurer rundt hvert hjørne.

Contenido

For de mer eventyrlystne besøkende er La Palma hjemsted for to av de mest interessante natursportarrangementene i verden.

Transvulcania er et fjelløp med ulike grener, der ultramaraton er den mest intense med en distanse på over 80 kilometer. I månedsvis trener palmeros og utøvere fra hele verden på bratte fjelltopper og i vulkansk terreng for å tilbakelegge 83 kilometer med svært krevende stier og en samlet høydeforskjell på 8500 meter. I tillegg går nesten hele ruten langs merkede stier i henhold til den internasjonale standarden til European Ramblers’ Association. Løpet, som har ruter av stor skjønnhet, som for eksempel vulkanruten, går gjennom øyas 14 kommuner, og finner vanligvis sted i mai måned. Ved hver rasteplass blir løperne vanligvis møtt av et publikum som utstråler varme og oppmuntring, og som bidrar med energi og entusiasme. 

Reventón Trail i El Paso er også et løp som har det privilegium å gå gjennom nasjonalparken Caldera de Taburiente og naturparken Cumbre Vieja, der den nye vulkanen La Palma, som hadde utbrudd i 2012, ligger. Dette 42 200 meter lange rundløpet har start og mål i El Paso og arrangeres vanligvis i april. Det er på totalt 70,5 kilometer og har mer 8100 høydemeter stigning til sammen. 

Contenido

For fotturentusiaster er Caldera de Taburiente nasjonalpark en av stjernedestinasjonene, en kløft på åtte kilometer i diameter og opptil halvannen kilometer dyp, dekket av tett kanarisk furuskog og gjennomskåret av dype raviner.

Den mest anbefalte ruten er den som går fra Los Brecitos, i Los Llanos de Aridane, og gjennom det indre av parken langs merkede stier til campingområdet som ligger ved siden av elveleiet. Hvis du vil forlate parken, kan du gå tilbake, men hvis du vil gå hele nasjonalparken rundt og ikke gå glipp av Cascada de Colores-fossen, er det bedre å ta stien El Reventón, som ender ved utløpet av Las Angustias-kløften i Tazacorte. For dagsturer til Caldera de Taburiente er det ikke nødvendig å få tillatelse. Men for å overnatte der er det nødvendig, og det kan fås på nettet på nasjonalparkens nettsted eller ved personlig oppmøte på besøkssenteret Caldera de Taburiente i El Paso.

Contenido

Hval- og delfinsafari er en av de beste opplevelsene du kan få på La Isla Bonita om bord på en av de autoriserte båtene som tilbyr dette fra havnen i Tazacorte. 

I farvannene rundt La Palma finnes det et stort mangfold av dyr med mer enn 30 identifiserte hvalarter (7 bardehvalarter og 23 tannhvalarter) av de 89 som hittil er kjent, inkludert delfiner, grindhvaler, nebbhvaler, finnhvaler, spermhvaler og spekkhoggere. 

Contenido

Isla Bonita har en spesiell egenskap som gjør den egnet hvalsafari, nemlig at hvalene svømmer svært nær kysten. Noen ganger kan man se dem fra strendene og havnene. Men for å få mer ut av eventyret er det bedre å bevege seg bort fra kysten for å se de større artene, som finnhval og spermhval.

Denne opplevelsen avrundes med utsikten over øyas bratte, klippefylte kystlinje, befolket av tradisjonelle Porís som Candelaria og Puntagorda. Dette er litt av et skue.

Slik blir en tur til La Palma et stort eventyr med uberørt natur og nærhet til marine arter. Dette er utvilsomt en unik mulighet til å få nye opplevelser som du sent vil glemme.