Karneval på Kanariøyene

Et av de beste karnevalene i verden

Karnevalet på Kanariøyene er et av de beste i verden og en av de livligste festlighetene i Europa. Derfor må du oppleve dette, i det minste én gang i livet. Og hvis du kan oppleve det hvert år, er det enda bedre. For alle de som kommer til øyene for å oppleve karnevalet, vil tilbake.

Contenido

Karnevalet på Kanariøyene betyr farger, glede, kostymer, vogner, murgas – grupper som synger satiriske sanger – dansegrupper, spektakulære parader... og alt til rytmene av batucada og salsa. Karnevalet er unikt, ikke bare fordi det forvandler gatene til en stor fest, men mest på grunn av den trygge, morsomme og bekymringsløse atmosfæren, og selvfølgelig på grunn av klimaet. De milde temperaturene på Kanariøyene lar deg oppleve alt dette utendørs, uten at du må bekymre deg det minste for kulde, selv om karnevalet avholdes i februar og mars. Hver øy lever sitt karneval på sin egen måte, og de har alle sine særegenheter. Alle er spesielle.

Contenido

Karnevalet i Santa Cruz på Tenerife regnes som ett av de beste i verden. Faktisk er det blitt erklært som Festival av Internasjonal Interesse.  En fantastisk fest som gjør Santa Cruz spesiell ved å forvandle gatene til et autentisk skue full av glede, rytme og dans. Og hvis du går omkring i kostyme og makeup, både natt og dag, er det enda bedre.

Gallaen til karnevalets dronning er den mest etterlengtede begivenheten på grunn av de spektakulære kostymene som kandidatene paraderer med. Ren fantasi og kreativitet, tusenvis av fjær og paljetter i drakter som kan måle mer enn tre meter i høyden og veie inntil 400 kilo.

To nøkkeldager for karnevalistene er dagen for karnevalets apoteos, en spennende parade med vogner og grupper som lar seg henføre av den smittende rytmen til dansegruppene, og den tradisjonelle begravelsen av en figur formet som en sardin, som feires på askeonsdag. En litt respektløs og bekymringsløs hendelse, men svært morsom. Enkene gråter fordi det nærmer seg slutten på folkefesten, til tross for at karnevalet fortsetter på dagtid samt piñata-uken som setter prikken over i-en for karnevalet for denne gang. 
 

 

Contenido

Karnevalet på Gran Canaria er et av de mest spektakulære i Spania. En stor fest, åpen og munter, som inntar hovedstadens gater fra Las Canteras-stranden – der du kan oppleve en av de mest karismatiske paradene i full sol – og så til det vakre nabolaget Vegueta. For ikke å glemme at sentrum av byen fortsatt er mogollonenes rike, de store massene av utkledde mennesker som ikke ønsker at festen skal ta slutt. 

I tillegg til gallaen der dronningen skal kåres samt murgas- og dansegruppe-konkurransene, er Drag Queen-gallaen en annen av de mest populære og internasjonale begivenhetene på Gran Canaria-karnevalet. For å oppnå tittelen som karnevalets største dronning, oppfører kandidatene de mest umulige koreografier fulle av kreativitet og provokasjon, på høye plattformer.

Og for de som ønsker å oppleve karnevalene fra stranden, er Maspalomas det perfekte stedet for å kunne nyte festen ved en temperatur på 22º C, og det rett ved noen utrolige sanddyner.

Contenido

Karnevalene på La Palma er annerledes enn de andre i øygruppen og en av de mest unike. Forskjellen er at Fiesta de los Indianos, er en feiring inspirert av kanariere som emigrerte til Cuba. Gatene farges hvite av talkum som kastes omkring på karnevalsmandagen, av tusener av hvitkledde mennesker som kommer hvert år og vandrer gjennom Real-gaten til de kommer til Plaza de España. Selvfølgelig gjør de dette iført sine beste klær – menn i sine guayaberas-skjorter og damer i stilige kjoler og hatter – til rytmen av guarachas og guajiras som kan høres hele dagen i Santa Cruz de La Palma, en kokett by med kolonistil og vel verdt et besøk.

 

Contenido

Karnevalet på Lanzarote er ett av de eldste på Kanariøyene, men ikke like kjent som resten. Det mest fremtredende er karnevalet i hovedstaden, Arrecife, der de marine festlighetene, Los Buches, med vogner, dansegrupper og batucadaer fyller gatene med rytmer, glede og farger. Heller ikke på resten av øye mangler det på festligheter. Spesielt i Teguise, som opprettholder tradisjonen som er kjent som diabletes de Teguise. 

Contenido

Noe helt spesielt med Kanariøyene er at det har et landskap med store kontraster. På Fuerteventura er karnevalets hovedpersoner arretrancos og achipencos. De første, noen morsomme håndlagede firehjulskjøretøyer, og den andre, noen merkelige og svevende vogner, som blir til et av de mest ekstravagante og morsomme regattaene du kan oppleve, og som arrangeres i Puerto del Rosario, hovedstaden på øya. Latter og godt humør er garantert! 

I tillegg til disse to arrangementene vil de som besøker Fuerteventura under karnevalene, også kunne glede seg over festen og paradene i gatene, dronning-gallaene som arrangeres i flere kommuner, og murgas-konkurransene som liver opp festen sammen med dansegruppene.

 

Contenido

Karnevalet på La Gomera er et rolig karneval uten store folkemengder. Det finner sted hovedsakelig i San Sebastián, øyas hovedstad. En av de mest populære og etterlengtede begivenhetene er Día de los Polvos de Talco og Añil, som feires på karnevalets mandag. Et stort teppe av talkum dekker de som deltar i karnevalet, og disse er kledd i hvitt, midt mellom fest, glede og orkestermusikk.

 

Contenido

Ikke mindre særegent er karnevalet på El Hierro. En feiring der Fiesta de los Carneros – også kjent som Los Carneros de Tidagay, som i Frontera samler hundrevis av ungdommer som dekker seg i saueskinn. Disse bevarer en tradisjon som var i ferd med å gå tapt, men som heldigvis likevel ikke er gått i glemmeboken. Den er fortsatt til glede for de som kan oppleve den.