Kanariske konditorvarer

Munnfuller av kanarisk kultur og identitet

Mandler, kanel, ost, sitron og til og med søtpotet. Det er noen av ingrediensene som brukes i kanarisk konditorkunst. Det dreier seg om oppskrifter som har vekket søtsuget hos mange generasjoner, og som øygruppen etter hvert har blitt kjent for. Å smake på disse lokale dessertene er en kulturopplevelse full av kanariske tradisjoner ... og deilig smak!

00:00
Título
Kanariske konditorvarer
Vídeo
Póster
Imagen poster - Producto Canario - Repostería
Imagen poster - Producto Canario - Repostería
Tipo
Ancho completo
Imagen
Imagen - Producto Canario - Repostería - 01
Imagen - Producto Canario - Repostería - 01
Contenido

Dette er en typisk småkake som er berømt på Kanariøyene, og som har ost fra El Hierro som hovedingrediens. Den lages i vedovn, og har en karakteristisk blomsterform. Oppskriften består av ost i småbiter blandet med egg, mel, sukker, anislikør, sitron og kanel, spredt utover et lag med butterdeig. Prøv dette symbolet for El Hierros matkultur, så får du en søt smakebit av kanariske tradisjoner.


 

Imagen
Imagen - Producto Canario - Repostería - 04
Imagen - Producto Canario - Repostería - 04
Contenido

Denne kanariske søtsaken har lange tradisjoner på La Palma og Gran Canaria, nærmere bestemt kommunen Tejeda. Den består av en søt deig laget av eggeplomme, sukker, kanel og deilige lokale mandler. Faktisk har man dyrket mandler på Gran Canaria siden 1400-tallet, og den deilige smaken brukes i mange retter i øygruppenes matkultur.

Med sin tette, smørmyke konsistens brukes bienmesabe som tilbehør til andre desserter som karamellpudding og iskrem – en sukkersøt måte å sette litt kanarisk smak på en hvilken som helst dessert.

Imagen
Imagen - Producto Canario - Repostería - 07
Imagen - Producto Canario - Repostería - 07
Contenido

Rørsukker har historisk blitt dyrket på Kanariøyene, og var en av de viktigste drivkreftene i den spanske økonomien etter den kastiljanske erobringen av øyene. Derfor er det ingen overraskelse at kvaliteten til denne lokalproduserte ingrediensen er utnyttet i mange deilige lokale desserter. En av dem er "rapadura palmera", som kombinerer sukker med andre typiske ingredienser som gofio, palmehonning og mandler.

Denne kanariske søtsaken har en karakteristisk kjegleform som pakkes inn i gjennomsiktig papir så den blir enklere å holde. Det sies at mange arbeidere på La Palma spiste denne retten til frokost, sammen med et stykke brød. Snakk om en søt start på dagen!

Imagen
Imagen - Producto Canario - Repostería - 08
Imagen - Producto Canario - Repostería - 08
Contenido

Trucha betyr vanligvis "ørret" på spansk, men "truchas canarias" har ikke noe med fisk å gjøre. Det dreier seg derimot om søte innbakte deigstykker med mandler og søtpotet, en knoll som tradisjonelt dyrkes på Lanzarote, La Palma og nord på Tenerife. 

Denne desserten lages først og fremst i juletiden, sammen med spanske slagere som "polvorones" og "turrón". Den kan også fylles med gresskarmasse, krem eller sjokolade, men ekte kanariere foretrekker versjonen med søtpotet, i ekte kanarisk stil.

Imagen
Imagen - Producto Canario - Repostería - 09
Imagen - Producto Canario - Repostería - 09
Contenido

Mandler, egg og sukker. Tre ingredienser som sammen er nok til å overbevise alle som liker søtsaker. Disse typiske småkakene lages for hånd med førsteklasses lokale mandler og sukker. Kvaliteten på disse lokale produktene gjør denne velkjente desserten til noe helt for seg selv.

Contenido

Konditorvarene er uten tvil en viktig del av den kanariske identiteten, og med så stor variasjon bør de fleste finne noe de liker. Blant de vi ikke allerede har nevnt, finnes Príncipe Alberto, huevos mole, gofio-mousse og andre unike oppskrifter fylt av tradisjon og kultur. Så når du besøker Kanariøyene, vet du hva du har å gjøre: besøke et konditori ... eller flere.