Hvorfor får Kanariøyene stadig flere Michelinstjerner?

Suksessoppskriften som har gjort vulkanøyene til et hett reisemål for matelskere

Himmelen over øygruppen, som er blant verdens klareste, tiltrekker seg ikke bare astronomiturister. På stjernehimmelen glitrer også navnene til seks restauranter som er uimotståelige for gastronomiturister. Stjernedrysset startet i 1981, og i de siste årene har det bare økt takket være talentene og kvaliteten i den kanariske restaurantbransjen.

Contenido

Kanariøyene har siden 2022 vært et seksstjerners reisemål. I hvert fall hvis vi bruker den verdensberømte Michelinguiden som målestokk, for på årets presentasjon premierte de innsatsen til både Tenerife-restaurantene El Rincón de Juan Carlos, Nub og Abama Kabuki og Gran Canarias La Aquarela, Los Guayres og Poemas by Hermanos Padrón. Detaljene i suksessoppskriften er nok hemmelig, men ingrediensene er velkjente.

00:00
Título
Island flavor - A Michelin-starred archipelago
Vídeo
Póster
Sabor isleño - Un archipiélago de estrella Michelín
Sabor isleño - Un archipiélago de estrella Michelín
Tipo
Ancho completo
Contenido

David Rivero, eieren av Abama Kabuki, utnytter den ferske kvalitetsfisken han får fra en lokal leverandør til å gi det japanske kjøkken en egen vri. "Han kommer med fisk du ikke har sett maken til, for han vet hvor viktig produktet er for å beholde stjernen, i tillegg til servicen", forklarer sjefkokken, som også gjerne eksperimenterer med lokale matvarer som bananer i kreasjonene sine. Det finnes også familiedrevne steder der man kan spise mer tradisjonelle retter. El Rincón de Juan Carlos, i Tenerife-kommunen Adeje, er et godt eksempel."På restauranten vår serverer vi mat med dype røtter", sier sjefkokken. "Vi forsøker å lage retter som har den aromaen av hjemlig hygge som lader batteriene dine når du er hjemme hos deg selv."

Contenido

På naboøyen Gran Canaria finnes det også restauranter med stjerne, og alle serverer maten med vakker utsikt over havet som tilbehør. På kjøkkenet til Los Guayres jobber Alexis Álvarez og teamet hans med en fusjon av lokal matkultur og de mest nyskapende internasjonale trendene. På spiskammeret hans finner du det lokale kornproduktet gofio, geitekjøtt, fiskearten sama og andre tradisjonelle produkter fra Valle de Mogán, der restauranten ligger. I samme område, sør på øyen, ligger La Aquarela, en restaurant med 30 års erfaring og et internasjonalt personale med utdanning fra kjøkkener og vinkjellere over halve Europa. Også de har lokale råvarer av topp kvalitet som sitt kjennetegn. Det er en fellesnevner for de fleste som driver i matbransjen på Kanariøyene, uansett om de har Michelinstjerner eller ikke.

Imagen
02_Tabla de quesos
02_Tabla de quesos
Contenido

Kanariske smaker og kanarisk kvalitet er ikke forbeholdt restaurantene på øygruppen. Alle som har smakt en kanarisk banan, vet at det vulkanske opphavet og det subtropiske klimaet på øyene gir produktene en ekstra magi. Mange slike produkter har beskyttet opprinnelsesgaranti (Denominación de Origen Protegida, D.O.P.) eller geografisk merking, for eksempel gamle kanariske poteter, gofio, honning, kaffe og mange forskjellige typer ost, slik som majorero-osten fra Fuerteventura og den utsøkte Flor de Guía.

Contenido

Det kan virke rart med tanke på klimaet, men disse øyene produserer også gode viner. Ifølge Shakespeare er det å drikke den typiske kanariske malvasía-vinen "en fryd for sansene og parfyme for blodet". Her finner man Europas eldste vinstokker, og noen av dem dyrkes med metoder som er unike i hele verden, for eksempel på La Geria og La Gomera. Forskjellene mellom øyene har ført til mange ulike varianter, blant annet druesorter som er tatt i bruk igjen etter at de nesten har gått tapt. Frukten av dette arbeidet er fremragende hvitvin, rødvin, rosevin og musserende vin som er perfekt drikke for ethvert måltid eller feiring. Skål!