Hval på Kanariøyene

Hvalsafari i skjærgården

Mange sjødyr tiltrekkes av rikdommen på havbunnen ved Kanariøyene samt vannets gjennomsiktighet og dets utmerkede temperatur med et gjennomsnitt på 19º C om vinteren og 25º C om sommeren. Den store fordelen med denne skjærgården sammenlignet med andre observasjonssteder, er at mange av disse sjødyrene lever her permanent. De er de såkalte fastboende artene.

Contenido

Det betyr at nesten 30 ulike arter kan finnes på Kanariøyene, inkludert blåhvalen og delfiner. Nærværet deres her er så vanlig at øyene er blitt det viktigste stedet i Europa hvor de kan observeres i sitt naturlige habitat. Det vil være en virkelig uforglemmelig opplevelse for hele familien å kunne observere disse pattedyrene der de lever i total frihet.

Contenido

På Kanariøyene kan du observere inntil seks ulike arter av disse akvatiske pattedyrene – regnet som et av de mest intelligente dyrene på planeten. Det er blitt vanlig for øyboerne å kunne oppdage delfiner i havet ved daggry, enten fra båter eller til og med fra enkelte steder langs kysten. 

Contenido

På Kanariøyene er det ganske vanlig å oppdage den største delfin-typen som finnes, grindhvalen, fordi den lever permanent her.  Dette ekstremt vennlige dyret lever alltid i en gruppe. De samhandler og leker med de andre medlemmene i flokken sin. Deres høye nivå av omgjengelighet gjør det ikke uvanlig å se at de ofte nærmer seg båtene. 

Contenido

Spermhvalen som kan bli inntil 20 meter lang, er et av de største pattedyrene i verden. Det er å mulig å kunne treffe på dem utenfor Kanariøyene, men det er ikke vanlig da de gjerne oppholder seg på dypt vann. Når de leter etter mat, kan dykkene deres vare i 35 minutter og de kan gå ned til 3 kilometers dyp.

Contenido

Denne hører til gruppen av bardehvaler med det største mangfoldet og variasjon, inkludert knølhvalen, en av de permanente sjødyrene utenfor Kanariøyene, som kan bli inntil 16 meter lang. På grunn av deres særegne form er de lett gjenkjennelige. I tillegg til skjegget har den en svært karakteristisk pukkel som skiller den fra andre hvaler.

Contenido

Fartøyene som er autorisert til å ta deg med på hvalsafari for å observere delfiner og hvaler, bærer det karakteristiske merket Barco Azul, Blue Boat. Dette merket indikerer at de holder lovene og forskriftene som sikrer respektfull behandling av marine reservater, og at de garanterer beskyttelsen av dyrene som lever i farvannet utenfor Kanariøyene. 

Contenido

Fans som ønsker å ta med seg opplevelsen av å observere hvaler i deres naturlige habitat, må alltid følge anbefalingene fra fagfolk fra den sektoren på Kanariøyene. De har kjennskap til væremåten til disse sjødyrene og vil guide deg gjennom det krystallklare vannet til alle årstider.