Hva kan du gjøre på Kanariøyene i september?

Selv om september vanligvis betyr slutten av ferien og tilbake på skole og jobb, er det fortsatt mye å glede seg over på Kanariøyene. I årets niende måned, som markerer overgangen mellom sommer og høst, er den gjennomsnittlige temperaturen 27º C, en perfekt temperatur for rolig nytelse av sol, strand og mange planer for utendørs-aktiviteter for de 11 timene som sola skinner om dagen. Det er rikelig med lys til å spasere mellom vingårder, dra nytte av høstsesongen og delta i lokale festligheter på Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura.

Contenido

Opprinnelsen til vingårdene på Kanariøyene stammer fra ankomsten til erobrerne mellom det fjortende og femtende århundret. Det var nybyggerne som tok med seg et stort antall druesorter. Disse utviklet seg over tid og tilpasset seg klimaet som var så karakteristisk for øyene. Av alle er det den vulkanske malvasia-druen og den røde druesorten listán negro som har bidratt mest til berømmelsen som øygruppens viner for tiden nyter godt av.

Contenido

Selv om høsten offisielt begynner nå, lar de behagelige temperaturene på Kanariøyene deg fortsette å nyte aktivitetene som er typiske for sommermånedene, også i september. Ta en dukkert, dyrke vannsport, spise utendørs... Det eksepsjonelle kanariske klimaet inviterer deg til å ta en spasertur i enklavene på kysten, oppdage noen av de uberørte strendene på Kanariøyene eller seile med båt for å observere hvaler og delfiner. 

Contenido

Oppkalt etter sin skytshelgen, Virgen del Pino, er denne folkefesten den viktigste i Teror-kommunen og også på Gran Canaria. Ifølge legenden dukket bildet av jomfruen plutselig opp på et gigantisk furutre som vokste på torget. Folkefesten rundt dette bildet er blitt til en stor pilegrimsreise, en romería, og de tidligere pilegrimene er nå romeros som ankommer bysenteret i vogner lastet med produkter fra landet som de tilbyr jomfruen i hennes praktfulle basilika. Dette skjer midt blant festlighetene, dansen og gleden til de tusenvis av mennesker som kommer igjen år etter år. 

 

 

Contenido

Dette er festlighetene til skytshelgenen på Lanzarote, Virgen de los Dolores, også kjent på øya som vulkanenes jomfru. Denne romerían, som er et av høydepunktene Tinajo-festlighetene, samler hundrevis av pilegrimer fra hele øya i Matcha Blanca, der det lille klosteret hennes ligger. Med åpen hengivenhet, folklore og glede går deltakerne til fots, iført sine mest typiske kostymer, og trekker med seg vogner fulle av offergaver til Jomfruen samt mat og drikke til reisen. Når målet er nådd, begynner festen. Strengeinstrumentet timple, og folías samt ost, lokal vin og den tradisjonelle romeríadansen. Prikken over i-en på den store festdagen.

Contenido

I løpet av denne måneden, og spesielt den tredje lørdagen i september, feires folkefestene for Fuerteventuras skytshelgener i navnet til Virgen de la Peña – en av de eldste på Kanariøyene – og som, ifølge de gamle krønikene, kom ut av det indre av en stein som var umulig å knuse, før San Diego pekte ut det nøyaktige punktet og steinen sprakk. Til ære for dette arrangeres en stor romería – annerledes kan det ikke gjøres – sammen med lyden av timple, gitar og sanger som følger Jomfruen til det lille klosteret som bærer hennes navn, i Vegas del Río.