Hva kan du gjøre på Kanariøyene i oktober?

I resten av Europa begynner bladene å falle av trærne, dagene blir kortere og kulden er i anmarsj, men på Kanariøyene kan måneden oktober virkelig nytes. Med 10 timer solskinn daglig og en gjennomsnittstemperatur på 26º C, gir det milde kanariske klimaet full frihet til å velge hvor du vil tilbringe tiden din. Du kan spasere ved havet, sole deg på stranden, gå på fotturer og besøke steder med sjarm.

Contenido

Denne måneden arrangeres Open Fotosub på øya El Hierro, en prestisjetung fotokonkurranse under vann. Denne har i mer enn to tiår tiltrukket mer enn tjue fotografer til reservatet Marina Punta de La Restinga, som kommer til denne øya for å forevige den utrolige havbunnen til av de verdens beste steder for dykking. 

Contenido

På Kanariøyene er det også en populær feiring av «De dødes dag». Dette er «Noche de Los Finaos», en gammel tradisjon som har gjenoppstått i mange nabolag på øyene. De yngste gikk fra hus til hus og ba om helgeners velsignelse. I bytte mottok de mandler, valnøtter, fikener og kastanjer som de tok med seg hjem etter at de hadde avsluttet turen i nabolaget. Hjemme minnet de sine avdøde ved hjelp av stemmen til den eldste kvinnen i hver familie, med historier og anekdoter, mens de delte godteriene. Festen pleide å avsluttes mens gatedans og ristede kastanjer.

 

Contenido

Det var i oktober 1492 at Christopher Columbus ankom Amerika. Men før det, på oppdagelsesreisen sin, stoppet han på Kanariøyene for å gjenvinne styrke, skaffe nye forsyninger og ferdigstille skipene. Alle detaljer om oppholdet og koblingen mellom det amerikanske kontinentet og Kanariøyene vises i Casa de Colón. I hovedstaden på La Gomera, San Sebastián, fantes i sin tid et palass som fungerte som innkvartering for selveste admiralen. På Gran Canaria er sporene etter navigatøren plassert i et museum med samme navn. Her er opprinnelig informasjon av stor historisk verdi.

 

Contenido

Hvert femte år pyntes La Gomera til ære for Jomfruen Guadalupe, som selv blir kledd for en maritim prosesjon blant lyden av chácaras og tamburer. Fiskere og en folkemengde følger Jomfruen fra sitt sanktuarium i Puntallana til øyas hovedstad, San Sebastián. En reise som kulminerer med den følelsesladde inntreden av skytshelgenen fra den «kolombianske øya» til Asunción-kirken.