Hva kan du gjøre på Kanariøyene i mai?

Mai representerer overgangen fra vår til sommer og er en av de beste årstidene til å vandre rundt på kanariske stier, finne utsiktspunktene og beundre det fargerike landskapet. En perfekt måned til å nyte naturen, strender med rolig vann og de gode temperaturene på øyene, med et gjennomsnitt på 20º C. Denne tiden er også ideell for elskere av populære folkefester, for eksempel pilegrimsreisene, eller romerías, som finner sted på alle øyene.

Contenido

På Kanariøyene finnes det mange stier der du kan få bruk for turskoene dine. Stier som fører til et stort mangfold av landskap og kontraster. På noen få kilometer kan høyden endres radikalt, og med dette også landskapet, faunaen og floraen som finnes på de ulike rutene. Rutene er tilpasset alle vanskelighetsgrader.

Contenido

Blomster er et av vårens symboler, og spesielt på Día de la Cruz, korsets dag, som feires hvert år den 3. mai.  Denne folkefesten er dypt forankret i øygruppen, og spesielt i hovedstaden på Tenerife, Santa Cruz, i turistområdet Puerto de la Cruz og i Santa Cruz de La Palma. Byene er utsmykket med kors og vakre blomster som er plassert langs gater, torg, bulevarder og porter, og blir nesten som et kunstverk. Et gledelig og vakkert skue som finner sted hvert år, og som omgis av festivaler og dans, håndverk og pilegrimsferder, romerías. 

 

Contenido

Lotusen hillebrandii, kjent som det lille hjertet til La Palma, er en endemisk plante på Kanariøyene, og den blomstrer i mai. Og det gjør den på en spektakulær måte i form av små gule klynger som vokser sammen med furuskogen i nasjonalparken Caldera de Taburiente, på La Palma. Dette naturområdet er av UNESCO erklært som et av verdens biosfære-reservat og er hjemsted til et mangfold av dyre- og plantearter.

Contenido

En av de mest betydningsfulle dagene denne måneden, og hele året, finner sted den 30 mai, Día de Canarias. Denne dagen markerer den første perioden i det regionale parlamentet. Dette er en dato som er opphavet til feiring med et mangfold av kulturelle, folkloristiske, sportslige og sosiale begivenheter på alle øyene. Dette er en dag for å rettferdiggjøre den kanariske opplevelsen av identitet, og den beste unnskyldningen til å smake på typiske og smakfulle retter, nyte musikken til parrandas og tradisjonelle danser der folk kler seg i den typiske kostymen: tryllekunstner-drakten.