Hva kan du gjøre på Kanariøyene i august?

Å reise til Kanariøyene i august er løsningen på å unnslippe varmen. På en årstid da de fleste landene i Europa har høye sommertemperaturer, kan du nyte et mildt og behagelig klima på Kanariøyene. August er en av de beste månedene på Kanariøyene til å beundre nattehimmelen, finne nye hobbyer og lære om enkelte av de eldste og mest rotfestede kanariske tradisjonene.

Contenido

Hvert år, denne måneden, kan du oppleve en av de mest spektakulære meteorsvermene, Perseidene, som på Kanariøyene lett kan observeres fra et av de tre Starlight-reservatene. Dette er en anerkjennelse som bare gis til territorier der du kan se himmelhvelvingen i sin reneste form, uten lysforurensningen som oppstår fra byer og passerende fly.

 

Contenido

Det siste du ønsker når det er veldig varmt, er å være langt unna bassenget eller havet. Men med et mildt og behagelig klima som på Kanariøyene, tjener solen ikke bare til å gi en god dag på stranden, den kan også være en fantastisk følgesvenn på fjellturer eller en ettermiddag med shopping.

Contenido

På Kanariøyene finner det steder mange pilegrimsferder og religiøse hendelser i august, inkludert Bajada de la Rama de Agaete (Gran Canaria), til ære for Virgen de las Nieves. Dette er en stor folkefest med mange besøkende som danser til musikkens rytmer og vifter med greiner i luften på vei til havet. På Tenerife går tusenvis av pilegrimer til basilikaen Candelaria, midt på natten, for å ære Jomfruen av Candelaria, Kanariøyenes skytshelgen. De ofrer til henne og hedrer hennes bilde. To festligheter som forener glød og tradisjon.

August er en måned da det ikke mangler på festligheter – Vará del Pescao i Arinaga (Gran Canaria), med sine populære sardiner, og den hundre år gamle folkefesten til Tenerifes innbyggere, Los Corazones de Tejina, med enorme kaker, blomster og frukt, er bare noen av de festlige begivenhetene du kan nyte hvis du er på Kanariøyene.