Hva kan du gjøre på Kanariøyene i april?

April er en perfekt måned for en reise til Kanariøyene. Avhengig av året, kan april falle sammen med påskefeiringen, Semana Santa, en flott mulighet til å oppleve øyenes såkalte «evige vår», selv om det i dette tilfellet er en vår nesten uten regn.

Contenido

Kanariøyene er et av de beste stedene i verden for observasjon av hval i sitt rette element, for dette er en passasje for 23 forskjellige typer sjødyr. Hval, fra spermhval til grindhval og seks ulike typer delfiner, Og nettopp april er den ideelle måneden til å observere tropisk seihval, en hvalart som også kalles Edens hval eller dverghval, gråfarget og med tre fremtredende finner, gulhvit mage og en hevet ryggfinne.

Får å se disse artene i sitt rette element, trenger du bare å ta båtene merket med «barco azul», blå båt, da det er disse som kan garantere sikkerheten. Selv om det ikke er tillatt å svømme med hvalene eller mate dem, er det en fantastisk opplevelse å se dem i deres naturlige habitat, så nær kysten. 
 

 

Contenido

April er en av de mest anbefalte månedene til å nyte en ferie på Kanariøyene, med lange og solfylte dager på stranden og forfriskende bad i sjøen. Det krystallklare vannet i Caletón Blanco (Lanzarote), den spektakulære Puertito de Lobos (20 minutter med båt fra Fuerteventura) eller Charco del Conde (La Gomera) er ideelle for å tilbringe dagen som par, med venner, med familie og til og med alene. Det finnes strender for alle på alle øyene.

De naturlige bassengene er også er perfekt alternativ til å stupe ned i sjøvannet og nyte roen og avslapningen som hersker på øyene. De er som små spa som er skapt av naturen i ly for bølgene. Autentisk naturlig jacuzzi som du ikke kan gå glipp av.

 

Contenido

Hvert år, i slutten av april, og alltid på en lørdag eller søndag, feirer Dehesa (El Hierro) Fiesta de Los Pastores, gjeternes folkefest, som er en gammel og enkel seremoni som stammer fra 1577, året da Herrera-gjeterne bygde et tempel for Virgen de los Reyes. Til da hadde hun hatt tilholdssted i hulen Caracol, eller Jomfruens hule. 

Gjeterne minnes ankomsten av Virgen de los Reyes, utstyrt med sine «pinner» i en prosesjon full av symbolikk, og ledsaget av de klassiske danserne fra El Hierro. En festival der dyreflokker blir velsignet og som kulminerer med et måltid til alle de fremmøtte.
 

 

Contenido

Gastronomi og vinkultur blir stadig mer aktuelt på Kanariøyene. Et godt eksempel på dette er folkefesten Abril mes del vino i april. Denne finner sted i landsbyen Tegueste (Tenerife) fra 1. april til 30. april. En «vin-gastronomisk» smaksprøve som er blitt befestet år etter år, der du kan bli kjent med lokale produkter, nyte det lokale kjøkken på vin- og tapas-ruten eller besøke representative steder på en guidet tur.