Første gang du dykker? Hvordan og hvor å debutere på Lanzarote

En dykkerdåp på Lanzarote, er det noen som tør?

Contenido

Kanariøyene er et paradis. Skrevet på denne korte og uttømmende måten, kan det antas at det refererer til hva som er på overflaten. Kan være slik. Det fantastiske landskapet og det milde klimaet i løpet av årets 12 måneder, sammen med gjestfriheten til innbyggerne og kvaliteten af infrastrukturen for å ønske nykommeren velkommen, gjør det slik. Men det kommer til kort. Å se på den klare himmelen og oppdage det som ikke sees i andre deler av verden når natten faller på, er også det som er nærmest paradis. Og selv da er det et underdrivelse. Det gjenstår å se, live, hva som er under vannet. Havbunnen til Kanariøyene er en rik verden fra hverandre som fullfører paradiset som Kanariøyene utgjør. Det spiller ingen rolle at det er første gang du er i disse konfliktene. Slapp av. Det kanariske undervannsvannet kan nytes uansett nivå, selv om du er nybegynner. Hvis du reiser til Lanzarote, for eksempel, vil du finne mange dykkesentre som lar deg fordype deg i denne fantastiske undervannsverdenen.

Contenido

Hvis Lanzarote har noe godt å øve på dykking, er det temperaturen og gjennomsiktigheten av vannet, med horisontal sikt som kan nå 30 meter, utmerkede forhold som lar deg nyte vulkansk landskap og marint liv som bare kan beskrives som spektakulært. Og når du kommer opp av vannet, med så fint vær, er det deilig å sole seg og kommentere dykket i friluft. For gleden ved å dykke trenger ikke ta slutt når du kommer til overflaten.

Contenido

Nettopp disse egenskapene er ideelle for det enorme biologiske mangfoldet under vann, en av de største som finnes på planeten. Faktisk er farvannet internasjonalt anerkjent som et av de beste for dykking. Det er arter du bare finner der!

Contenido

Hvor kan du dykke på Lanzarote? Den mest ettertraktede destinasjonen på Lanzarote, og en av de mest etterspurte i Kanariøygruppen, og en av de mest kjente i verden, er naboøya La Graciosa og holmene som omgir den, som ligger nord på Lanzarote. Den har det største marine beskyttede området i Europa, noe som har tillatt det å huse et enestående mangfold av marin fauna, med sensasjonelle havbunner som skjuler unike skjønnheter på alle dykkestedene (det finnes dykkesteder for alle nivåer av dykkeropplevelse).

Contenido

Hvem vet hva som kan oppdages der nede, i den verden full av kontraster med forskjellige dybder og underverdener. Kanskje et vrak, senket for århundrer siden, fullt av historie og mysterier? Eller vegger, grotter, grotter og klipper som er et resultat av vulkanutbrudd som skjedde for millioner av år siden? Vakre og unike dyr i verden? Overraskelser er garantert.

Contenido

Uten tvil er dykking en av de beste opplevelsene som kan leves på Lanzarote. Og å være nybegynner burde ikke være noe problem. Tvert imot. Alle som vil begynne i denne sporten vil finne et løsemiddeltilbud i dykkerskoler og institusjoner for leie av utstyr. Alltid under oppsyn av fagfolk som til enhver tid sørger for sikkerheten til utøvere. Unødvendig å si at de som har et middels eller høyt nivå også vil ha alt innen rekkevidde for å nyte havbunnen på Lanzarote fullt ut.

Contenido

Big Blue Sea dykkesenter og Non Stop Divers i Playa Blanca; Aquatis dykkesenter i Costa Teguise; Lanzarote Diving og Timanfaya Sub i Puerto del Carmen; og Chinijo Archipelago Diving Centre i La Graciosa, er de viktigste dykkesentrene hvor du kan starte trygt med de mest eksperter.