Fordeler ved å seile på Kanariøyene

Et fantastisk klima året rundt; gode marinaer med priser som er rimeligere enn på andre destinasjoner og som i mange tilfeller ligger i øyhovedstadene; mange flyforbindelser mellom øyene gjør at man kan forlate båten og besøke andre steder; og sikkerheten og de praktiske fordelene ved å være i Europa. Dette er bare noen av fordelene som seilentusiaster vil oppleve på Kanariøyene.

Contenido

Mange sier dette: "Hvis du lærer å seile på Kanariøyene, kan du seile hvor som helst i verden!”. Og det har de helt rett i. Seilingen kan rett nok være ganske krevende på grunn av passatvinden, særlig rundt de vestlige øyene. Samtidig er det verdt å nevne at avstandene mellom øyene er ganske overkommelige, så man kan krysse fra den ene til den andre i løpet av en dag og være i land før solnedgang, med konstant og pålitelig vind.

Contenido

Familien til Óliver Solanas har lange tradisjoner i denne sporten. Han bor på Kanariøyene og kombinerer seilingen med en annen lidenskap, surfing. For 25 år siden forelsket Solanas seg i øyene, så han kjøpte seg en båt som han brukte som bolig på Fuerteventura. Innen kort tid begynte han å gi råd til besøkende seilere om hvor de kunne finne reservedeler, hvor de kunne få utført reparasjoner og hvilke steder de burde besøke på øyene. Han ble invitert til å representere en rekke internasjonale seilforeninger på øygruppen, og så utarbeidet han guideboken "Canary Island Cruising Guide", utgitt av Imray og solgt i mer enn 5000 eksemplarer.

Contenido
Contenido

"Alle øyene har sine egne attraksjoner for seilere", sier Solanas. "Timanfaya nasjonalpark og arven etter César Manrique på Lanzarote; sanddynene på Fuerteventura; Teide og las Cañadas på Tenerife; kulturarven på La Gomera; og La Restinga på El Hierro" er bare noen av forslagene hans. "Du bør heller ikke gå glipp av La Graciosa og muligheten til å kaste anker ved Francesa-stranden, eller Puerto Tazacorte på vestkysten av La Palma, hvor det ikke ferdes så mye folk. Marina La Gomera er noe helt for seg selv, og dessuten et strategisk viktig punkt mellom Tenerife og de vestlige øyene." Uansett hvor du drar, sier han at "det anbefales å reservere plass på forhånd så du vet at du har et sted å fortøye før du kommer frem."

ID
me-quote-be549766-0a34-420e-b11b-683db85753c3
Cita

Alle øyene har sine egne attraksjoner for seilere.

Autor

Óliver Solanas

Alineación texto
Centro
Contenido
  • Månedene fra september til november er de beste på øyene, men det er også da det er vanskeligst å finne fortøyningssted.
  • Fra april til august kommer passatvinden som sørger for konstant, men intens vind i øygruppen. Den kan blåse nokså friskt, spesielt i juli. Det er viktig å orientere seg om hvor på øyene vinden blåser sterkest, slik at man kan ta de nødvendige forholdsreglene.
  • Før du reiser, er det lurt å kontakte marinaen direkte for å få oppdatert informasjon og anbefalinger.  Selv om de blir stadig vanligere med bestillinger på nettet, er det mulig at de har tilgang rykende ferske oppdateringer. Marinaene er de som vet mest om tjenestene som tilbys av dem selv eller i nærområdet.
  • I tillegg til vinden er Kanariøyene kjent for å ha sol nesten hele året, så det anbefales å montere solcellepanel for å utnytte solenergien for å lade batteriene om bord. Og så må du huske å beskytte deg mot solen mer solkrem og klær!
  • I tillegg til det store tilbudet av småbåthavner og marinaer på øyene, finnes det virkelig idylliske områder hvor man kan kaste anker og tilbringe natten, spesielt på de østlige øyene. Det er lurt å be om informasjon i de nærmeste havnene om dybde- og strømforholdene og havbunnen i disse områdene, og dessuten flo og fjære.