En perfekt treningsdestinasjon for profesjonelle regattaseilere

Lange dager med mange soltimer som gir tid til to treningsøkter per dag, et stort nettverk av profesjonelle tjenester for seilere og et klima som er perfekt for seiling året rundt. Kanariøyene er en verdenskjent destinasjon for profesjonelle seilere. Mange lag fra hele verden kommer til øygruppen hvert år for å lade opp til den lange internasjonale regattasesongen.

Contenido

Kanariøyene har blitt en viktig destinasjon for profesjonell sportsturisme. Internasjonale eliteutøvere utnytter de gode naturforholdene og anleggene på øyene til å lade opp til de viktigste konkurransene i verden. Det gjelder også seiling, og ikke bare de olympiske øvelsene.

Contenido

Gjennom mange år har det blitt arrangert treningsleirer for nasjonale og internasjonale regattaseilere på flere av øyene. Treningsleirene finner først og fremst sted i vintermånedene, når det gode klimaet på øygruppen og de glimrende vindforholdene åpner for lange treningsdager ute på sjøen. "Om vinteren er de mange soltimene, i forhold til andre steder i Europa, et stort pluss for profesjonelle regattaseilere", sier Aarón Sarmiento, en kanarisk seiler som har deltatt i to OL – Beijing og London – og som nå er trener for det portugisiske laget i 470 mix-klassen. "Øygruppen er verdenskjent innen turisme, og det kan vi bli i vannsport også", sier Sarmiento.

ID
me-quote-75583dc0-2497-4616-beeb-c0f184bcc9f9
Cita

Om vinteren er de mange soltimene, i forhold til andre steder i Europa, et stort pluss for profesjonelle regattaseilere.

Autor

Aarón Sarmiento

Alineación texto
Centro
Contenido

De profesjonelle regattaseilerne er bortreist hjemmefra i flere måneder om gangen, på et ukjent sted, hundre prosent fokusert på å få mest ut av hver time av dagen. Da kan de ikke sløse bort tid på andre ting. Derfor tar trenere hensyn til mange andre ting enn selve seilingen når de skal velge et sted å gjennomføre treningen.

"Det er viktig at stedet har alle tjenestene som laget kommer til å trenge", understreker Aarón Sarmiento. "Tilgang til utleie av gummibåter, reparasjon av seil og spesialbutikker for seilbåtutstyr er helt nødvendig, det er også viktig å ha muligheter til å drive med andre typer idrett i friluft. Øygruppen har alt dette, og dessuten et imponerende mattilbud. Regattaseilere fra andre land liker seg på Kanariøyene på grunn totaltilbudet, ikke bare vinden. Alt bidrar til å skape en enklere og triveligere tilværelse for eliteutøvere som ligger i hardtrening.

Contenido

Vinden er noe man ikke kan kontrollere. Det vet alle trenerne til de profesjonelle seilelagene, men likevel er det deres oppgave i så stor grad som mulig å sørge for gode forhold på treningsstedet. "Vi regattaseilere er vant til å reise langt for å seile. Kanariøyene gir oss muligheten til å finne gode forhold ved å bare forflytte oss noen få kilometer, og dessuten på kort tid. I tillegg er det lett å komme seg fra en øy til en annen. Dermed kan vi utnytte treningsperioden maksimalt, og benytte oss av de spesifikke egenskapene til de ulike regattaområdene", sier Aarón Sarmiento fornøyd.

Contenido

Som følge av at internasjonale seilerlag har kommet til Kanariøyene år etter år, spesielt om vinteren, har man begynt å organisere internasjonale regattaer i jolleseiling på øygruppen, fra VM til EM og verdenscupregattaer i de olympiske klassene.

Den kanariske olympiske seileuken, som organiseres av Real Club Náutico de Gran Canaria, har samlet verdens beste jolleseilere i bukten utenfor Las Palmas på Gran Canaria i et par tiår. Regattaen oppsto delvis fordi det kom så mange internasjonale lag på besøk til den grankanariske klubben mellom november og januar. Arrangementet, som foregår i begynnelsen av desember, har blitt et fast innslag på kalenderen til noen av de beste regattaseilerne i Europa, og inngår i OL-uttaket for spanske seilere.

Marina Rubicón har også meldt seg på som arrangør av elitekonkurranser. Marinaen sør på Lanzarote tar hvert år imot over 300 OL-regattaseilere i jolleklassene og iQFoil som kommer på treningsopphold gjennom hele vinteren. Marinaen er på sitt aller travleste når den arrangerer Lanzarotes internasjonale regatta. Denne konkurransen oppsto også for å utnytte det at noen av verdens beste regattaseilere kommer for å trene i farvannet rundt Lanzarote.

Contenido

Et annet høydepunkt for seileentusiaster har vært å se de prestisjefylte lagene som deltar i Ocean Race (før Volvo Ocean Race) på treningsopphold på Kanariøyene. Blant seilfolket er disse lagene som kjendiser å regne, og de har med seg et støtteapparat som skaper liv og røre, og selvsagt mye aktivitet i det lokale næringslivet.

Johan Salen, medeier og meddirektør av Ocean Race, mimrer om da de valgte Lanzarote for sin første treningsleir som oppladning til Volvo Ocean Race på Kanariøyene: "Vårt første besøk på Lanzarote, for over 10 år siden, da vi var på leting etter en egnet treningsbase rundt om i Europa, overbeviste oss raskt om at øyen var perfekt for oppladningen til Volvo Ocean Race”.

ID
me-quote-483e8012-31e2-4fc1-89a2-c4b0a4fc942a
Cita

Et av verdens beste steder for å trene på havseiling.

Autor

Johan Salen

Alineación texto
Centro
Contenido

Takket være tilgang til treningsområder 24 timer i døgnet, et svært gunstig klima som gav dem mest mulig seiletid, båtreparatører, gode forhold for fysisk trening og fremragende forhold for seiling fikk de de beste forberedelsene de kunne tenke seg for en verdensomseiling. "På landjorden satte vi opp kontorer, verksted og andre anlegg på kaien, med boligene i gangavstand og flyplassen innen kun 15 minutters kjøring unna. Muligheten til skolegang for barna i nærheten, sammen med gode forhold for surfing, brettseiling, sykling og dykking, var toppen av kransekaka. Opplegget gjorde oss til et vinnerlag, og det var bare det første av mange på Lanzarote, som uten tvil er et av verdens beste steder for å trene på havseiling", fastslår meddirektøren i Ocean Race.