En dag med shopping

Hva og hvor du kan shoppe på Kanariøyene

Mange reisende kommer til Kanariøyene fordi de er tiltrukket av strendene, verdens beste klima og spektakulære landskap. Og først når de kommer hit, oppdager det at øygruppen også er en av de beste europeiske destinasjonene for shopping.

Contenido

I tillegg til et bredt kommersielt tilbud for enhver mak og lommebok, har Kanariøyene et spesielt skattesystem som kommer de shoppingelskere til gode som kan reservere noen timer eller dager for å shoppe alle slags varer. For tilbudet er bredt og variert.

Contenido

Det lønner seg å shoppe på Kanariøyene. Øygruppen har et skattesystem som er annerledes fra resten av Spania, med en merverdiavgift på bare 7 %. Denne skattefordelen gir utslag i lavere priser på nesten alle produkter. Alle som besøker Kanariøyene, kan dra nytte av turen til å handle mer og bedre, og betale mindre.

Contenido

Den beste gaten å shoppe på i Tenerife er Calle del Castillo, i Santa Cruz de Tenerife. Denne gaten er verdt et besøk da den er en av de travleste og mest populære for shopping. Fra Plaza de España til Weyler, denne gaten har alt du kan tenke deg – parfymerier, mote- og tilbehørsbutikker, elektronikkbasarer, skobutikker – og kafeer strategisk plassert slik at du kan ta en hvil og fortsette til Calle del Pilar. Dette er området med de mest eksklusive merkene. På sørsiden ligger shoppingelskeres paradis  Avenida de Las Américas, kjent som Tenerifes «gullgruve». Her finner du kommersielle franchiser og multimerke-butikker som viser de mest eksklusive merkene i vinduene sine.
Også på Tenerife, gatene Obispo Rey Redondo (tidligere La Carrera-gaten) og parallellgaten la Herradores i La Laguna, er perfekte for å oppdage små butikker mens du spaserer mellom de staselige herskapshusene i denne fantastiske byen erklært som en verdensarv.

Contenido

På Gran Canaria er det å snakke om shopping det samme som å snakke om Triana-gaten. Denne gaten er nesten som et åpent kjøpesenter der den ligger midt i det historiske senteret av Las Palmas, med butikker, staselige bygninger og kafeer. Men den kommersielle gaten, par excellence, er utvilsomt Avenida Mesa y López, full av butikker, franchisetakere og område med kjøpesentre. På den sørlige delen av øya, på El paseo Costa Canaria på Playa del Inglés, kan du handle og spasere mens du nyter nærheten av havet.

For de som elsker håndverk, spesielle suvenirer og Boho Chic tilbehør, kan ikke unngå å besøke gaten O’Daly de Santa Cruz de La Palma, eller gaten Real de San Sebastián de la Gomera, med små butikker som ligger i typiske kanariske hus. To sjarmerende gater de du kan spasere rolig omkring og finne alle slags gaver og suvenirer. 

Contenido

Kanariøyene har flotte kjøpesentre der du kan finne det beste utvalget av tilbehør og nasjonale og internasjonale merkevarer, samt barer, restauranter, kinoer og barnerom.

Kjøpesenteret Siam Mall i Adeje (Tenerife), Biosfera Plaza i Puerto del Carmen (Lanzarote), Tablero i Maspalomas (Gran Canaria) og Las Rotondas i Puerto del Rosario (Fuerteventura) er noen av de mest populære.

Contenido

De som har forkjærlighet for luksus og de mest eksklusive merkene, må besøke det utsøkte kjøpesenteret Plaza del Duque, det mest eksklusive på Kanariøyene. Plassert i Costa Adeje sør på Tenerife, inkluderer det merkevarebutikker som for eksempel Rolex, Bulgari, Loewe, Armani, Prada, Max Mara og Escada.

 

Contenido

De kosmetiske produktene av aloe vera er av eksepsjonell kvalitet ettersom de er dyrket i vulkansk jord. Denne har en ekstra tilførsel av mineraler. Derfor nyter de en stor internasjonal prestisje og er perfekte til å ta vare på huden, og til ta med som en suvenir fra Kanariøyene.

Kanarisk håndverk er også høyt verdsatt – å kjøpe en tradisjonell Argolla Canaria, en morsom hatt eller et halskjede skåret ut i vulkansk stein, er å ta med hjem et stykke tradisjon og kultur fra øyene.

Palmeros-sigarene, kjent for å dele førsteplassen på verdensbasis med sigarer fra Cuba, er håndlaget på La Palma. Og hva med Palmero-mandelosten, en meget søt delikatesse som er en ideell gastronomisk suvenir som vil glede de med en søt tann.

Contenido

Kanarisk kunst er også et godt alternativ, både som et minne og som en original gave. Fra litografier av César Manrique og maleren Néstor Martín-Fernández de la Torre, til små skulpturer formet ut av vulkansk stein, og verk av nye lokale kunstnere som kan kjøpes i kunstgallerier og utendørs salgssteder.

Til slutt, og for å avslutte med en god smak i munnen, er ingenting bedre enn å ta med seg en gourmet-suvenir fra Kanariøyene. Øyenes gastronomi er kjent som kvalitetsprodukter som ikke er lett å finne andre steder i verden, som for eksempel de velsmakende mojoene, mistella-likør, ostene, vinene og de typiske søtsakene, den nydelige Ron Arehucas som lages på Gran Canaria, og Blat-vodka som hevdes å være den reneste i verden.