Det du ikke må gå glipp av på Fuerteventura

Opplev Kanariøyene fra viktige steder på øya Fuerteventura

Fuerteventura er den lengste øya i den kanariske øygruppen. En skjærgård med en spektakulær kystlinje med hvite sandstrender og det karakteristiske turkise vannet. Disse privilegerte naturforholdene gjør det praktisk talt obligatorisk å besøke strendene, vikene og stedene på kysten. Selv om også det indre av øya skjuler mange overraskelser det er verdt å få med seg.

Contenido

De store strendene nordøst på Fuerteventura har en helt spesiell eskorte – det enorme området av sanddyner i Corralejo, en omfattende overflate av sandhauger som vinden utrettelig bearbeider og stadig skaper nye former av. Å gå barbeint gjennom dette sandområdet og føle berøringen av små sandkorn mot huden, er den mest avslappende øvelse og kan frigjøre stress.

Contenido

Et paradis av drømmestrender innimellom det vulkanske landskapet, med absolutt stillhet, bare to kilometer fra Fuerteventura. En liten ubebodd holme som skylder navnet sitt til en viktig koloni med sjøløver fra tidligere tider. Her er det funnet arkeologiske rester av en sesongbasert bosetning etter de gamle romerne. Å tilbringe dagen i denne naturparken som er hjemmet til flere endemiske arter og ulike fuglearter, er en opplevelse som du vanskelig vil glemme.

Contenido

En uendelig kystlinje, som er hvit som sanden og turkis som vannet den består av, så langt øye kan se. Bare fantasien skimter slutten. Dette er de endeløse strendene i Sotavento på Jandía-halvøya, som er hjemsted for de mest kjente badeområdene på øya. Her er det plass til alle – familier som søker etter trygge farvann for sine barn, par som finner ly for sin intimitet, vennegrupper som har det gøy. Det er også for de som soler seg på stranden på første rad, og som komfortabelt kan observere et levende lys-show i tusen farger som flagrer til vindens rytmer. Dette er brettseilernes show. På disse strendene finner de et eksepsjonelt sted å gjøre det de liker best – å fly over bølgene.

Contenido

Når du setter foten i denne ekstraordinære geologiske juvelen utenfor kysten av Fuerteventura, går du 70 millioner år tilbake i tid, til et tidspunkt før dannelsen av selve øya. Nå befinner du deg blant de eldste steinene på Kanariøyene. Fascinerende, ikke sant? Vel, det er mer. Ved siden av grottene ligger den lille fiskerlandsbyen med samme navn. Her kan du smake på utsøkt fersk fisk rett ved siden av den vulkanske sandstranden. Og som bakteppe, den vakreste solnedgangen.

Contenido

Gatene i den eldste etablerte hovedstaden på Kanariøyene er ren historie. Brostein, kirker og kapeller, et gammelt kloster, torget... Alt utgjør en rik kulturell og kunstnerisk arv som har gjort det verdig sin erklæring som et historisk sted. Den har også interessante museer, med for eksempel religiøs kunst og arkeologisk kunst. Et svært berikende besøk i denne rolige byen som ble grunnlagt i 1404 av den normanniske erobreren Jean de Bethencourt. Den forbinder oss med sin fantastiske kolonitid.

Contenido

Så snart dette fjellet dukker opp foran øyene våre, forstår vi hvorfor urbefolkningen på øyene, majos-folket, betraktet det som magisk og hellig, og hvorfor det ble til et kult-sted. Her etterlot de seg en verdifull arv som er bevart den dag i dag – de hugget inn fotavtrykk i steinen, pekende mot vest. Monumentalt, vakkert, spesielt... Og enda mer inspirerende er det når soloppgangen eller solnedgangen projiserer fargene sine over fotavtrykkene. Men fremfor alt er det fortsatt magisk.

Contenido

På Jandia-halvøya, i vind-området, finner vi en av naturskattene på Fuerteventura. Veien, som fører til denne uberørte stranden hvor havet ofte slår sterkt, er ikke asfaltert. Så turen på den omtrent 10 kilometer lange veien kan være noe ubehagelig, men det er absolutt verdt det. Når vi når en av de siste kurvene før nedstigningen, åpner det seg et vilt og sjokkerende landskap foran oss – 14 kilometer med fin sand og bølger, flankert av Jandia-fjellene som er de høyeste på øya. På disse skråningene får vi en overraskelse – den mystiske Casa Winter, en merkelig herregård som er hovedperson i episoder som ennå ikke er bekreftet. Den tjente som tilfluktssted og sentrum for nazistiske operasjoner under andre verdenskrig. Legende eller ikke, sannheten er at Cofete er et av de områdene hvor ordet «frihet» får all sin betydning.

51:05
Título
Punta Playa de Cofete
Póster
video - cofete
video - cofete
Tipo
Englobado
Contenido

Dette er et av de mest besøkte stedene på øya, for sine strender, som for eksempel La Concha, og for sin gastronomi. Takket være at det ligger i ly av et vulkansk rev, er vannet rolig, og det gjør det til familiers favoritt. Og etter en dag med sol og bading i dette krystallklare vannet, er ingenting bedre enn å nyte den vakre solnedgangen mens vi nyter utsøkte ferske produkter fra Majorera-gastronomien. For eksempel fisk, akkompagnert av øyas berømte oster.  En sann nytelse som er vanskelig å motstå.