De beste markedene på Kanariøyene

Håndverk, gastronomi, antikviteter og mye mer

De alltid milde og behagelige temperaturene og de lange solfylte dagene inviterer deg til å gå en tur og nyte gatene og plassene på Kanariøyene. Derfor er utendørsmarkedene så vanlige på alle øyene.

Å utforske disse sjarmerende gatemarkedene er en sann nytelse. Her kan du finne alt fra kanarisk håndverk og gastronomiske produkter med smak av øyene, til antikviteter, håndlagde smykker, stilig tilbehør, gaver, originale klær og brukte møbler.

Å besøke disse markedene er også en måte å oppdage den kanariske kulturen på, med dens vakre byer og historiske sentra.

Contenido

I nord finnes det to viktige markeder, markedet med jordbruks- og håndverksprodukter i Tegueste, et av de mest anerkjente og populære på øya. Dette er åpent på lørdager og søndager fra 8:00 til 14:00. Bøndenes marked i Tacoronte, med nesten hundre boder, er også åpent i helgene til samme tid. Begge byr på et utmerket utvalg av sesongens frukt og grønnsaker, økologiske produkter, viner fra lokale vinprodusenter, kanariske oster, kaker, tradisjonelle bakverk, honning, blomster, planter og lokalt håndverk.  Og alt er ferskt og kommer rett fra jord til forbruker.

Contenido

I sør ligger et av de største markedene på Kanariøyene, et sjarmerende marked med stor turistattraksjon rett ved stranda. Dette er Los Cristianos-markedet. Hver søndag fra klokken 09.00 til 15.00 konverteres dette stedet til et pilegrimssted for hundrevis av mennesker på jakt etter håndverksprodukter, gode kjøp, imitasjoner og planter, i en svært livlig og festlig atmosfære.

Contenido

Teror-markedet er det eldste på Kanariøyene. Dette har eksistert i to hundre år og er et marked på Gran Canaria som absolutt bør oppleves. Markedet ligger i sentrum og gir en opplevelse av å bli flyttet til en annen tidsepoke. På dette markedet, som er åpent på søndager fra 9:00 til 15:00, vil du finne alle slags håndverksprodukter, bakverk, typiske kostymer, religiøse artikler – spesielt relatert til Virgen del Pino som er Gran Canarias skytshelgen – og du kan også finne den berømte Teror-pølsen som er en ettertraktet delikatesse.

Contenido

Vegueta-markedet som ligger i det historiske senteret til Las Palmas på Gran Canaria, er et annet marked verdt et besøk. Å spasere gjennom dette sjarmerende nabolaget med kolonihus, til du kommer til markedet som ligger på Plaza del Pilar Nuevo, er en perfekt plan for en søndag morgen. I tillegg til at du kan skaffe deg håndlagede ting, frukt, blomster, tradisjonelle kostymer og keramikk, kan du fra klokken 10.00 til 14.00 oppleve folkloristiske forestillinger samt attraksjoner for barn. Det finnes litt av hvert på dette mangfoldige og originale markedet.

Contenido

Et av de mest populære markedene på Fuerteventura er Mercado de las Tradiciones de la Oliva. Dette markedet holder åpent på tirsdager og fredager fra 10:00 til 14:00, og har typiske produkter fra området som for eksempel calados majoreros – en type broderier – håndverk, mojo, hjemmelaget syltetøy, oljemalerier og originale collage-verk. 

Contenido

På øya La Palma arrangeres markedet Los Llanos de Argual hver søndag fra 9:00 til 14:00 på Sotomayor-plazaen, omgitt av bananpalmer og staselige herskapshus. 

Contenido

Markedet Villa de Mazo er perfekt for å finne originale gaver og få den mest autentiske smaken av La Palma. Dette finner sted på lørdager fra 9:00 til 16:00 og på søndager fra 9:00 til 13:00. Her kan du finne håndlagede smykker, tradisjonell keramikk og sigarer fra La Palma til den beste prisen. Ta deg en kort pause for å smake på den berømte guarapo de caña (juice av sukkerrør) – en fornøyelse selv for de mest krevende ganer.

Contenido

Markedet Puntagorda som ligger nord på La Palma, er svært godt kjent for sine økologiske landbruksprodukter. På lørdager fra 15:00 til 19:00 og søndager fra 11:00 til 15:00 kan besøkende kjøpe alle slags matvarer direkte fra bondens hånd. Her selges honning, vin, brød, bakverk, ost, kaker, mojos... og så må vi legge til stedets naturskjønne sjarm. Med en rekreasjonspark omgitt av natur, er dette det perfekte stedet for å tilbringe en dag med familien.

Contenido

Det berømte Mercadillo de Teguise som ligger nord på Lanzarote, er for mange et av de beste markedene på Kanariøyene. Dette arrangeres hver søndag fra 9:00 til 14:00 i det historiske senteret i denne Lanzarote-byen.

Contenido

Dette unike stedet er nesten seks hundre år gammelt og har mer enn 400 boder. Legg til atmosfæren, livemusikken og smaken fra barene og tavernaene, og stedet er vel verdt et besøk.  Her finnes det litt av hvert – håndverk, keramikk, klær, lokale viner, kanariske oster, lærvarer og suvenirer.

Contenido

Mercadillo de Valle Gran Rey er et av de beste når det kommer til å handle vintage-artikler, håndlagde smykker og andre interessante gjenbruksting. Hver søndag fra 9:00 til 15:00, ved siden av busstasjonen Valle Gran Rey på La Gomera, finnes et lite loppemarked som byr på brukte plater, filmer, bøker og blader, samt klær, tilbehør, steiner og krystaller, og malerier. Dette er et obligatorisk besøk for de som liker vintage-stilen.

Contenido

Mercadillo de Frontera har den autentiske sjarmen som er så typisk for El Hierro. Omgitt av de grønne åsene i El Golfo-dalen, er dette det perfekte stedet til å nyte kvaliteten av øyas produkter, og til å finne typiske El Hierro-håndverk som for eksempel gjenstander laget av einer samt kurver, bakverk og klær. Markedet er åpent på søndager fra 8:00 til 14:00, med levende musikk, show og boder med frukt og grønnsaker. Annenhver lørdag hver måned er det et lokalt loppemarked på samme sted.