De 8 beste rutene for fotturer med barn

Hvis det er et ideelt hjørne av verden for fotturer, er det uten tvil Kanariøyene. I dem kan vi finne utallige ruter og stier å gå seg vill mens vi ser på en hel rekke landskap, noen ganger fjellrike, andre måne, ørken, jungel...

Contenido

En av øyenes store sjarm er at det er mange ruter å utforske til fots med forskjellige egenskaper og for alle nivåer. Enten du er en dyktig turgåer, eller om du er ute etter korte utflukter, som vanligvis skjer når du reiser med barn, her finner du et variert tilbud over hele skjærgården.

Contenido

Azuaje Ravine (Gran Canaria)

Hele rundtursruten er ca. 6 km, og går gjennom en laurbærskog hvor lyden av vann vil følge oss. Noen ganger vil vi ha følelsen av å ha forlatt Gran Canaria og befinne oss i en skjult skog, med trebroer, fossefall og spektakulære vegetasjon som vil få oss til å føle oss små sammenlignet med naturen. Ravinen kan nås fra både Firgas og Moya, nord på øya.

Contenido

Høydene til Tacoronte (Tenerife)

Denne enkle sirkelruten består av bare 6 km og har nesten ingen bakke, så det er ideelt å gjøre det med barn. Det starter fra La Esperanza – når vi kommer til byen er det bedre å spørre hvordan du får tilgang til Herradura-banen – og det er et vakkert sted hele året, selv om høstens farger er spesielt vakre. I denne sesongen er det mange som benytter anledningen til å gå på soppjakt, og det er også et ideelt sted for løpeentusiaster å holde seg i form i ferien.

Contenido

Meriga (La Gomera)

Det er vanskelig å velge en enkelt rute i La Gomera siden Garajonay nasjonalpark ville være vel verdt å utforske til fots, millimeter for millimeter, hvis mulig. I den øvre delen av Agulo finner vi Meriga, hvorfra vi kommer inn i parken gjennom en sirkelrute på bare et par kilometer. Attraksjonene på denne ekskursjonen er utallige: den frodige vegetasjonen, antallet fugler som vil livne opp stien med sangene sine, bekkene vi kommer over og en vakker lagune, det ideelle stedet å stoppe underveis.

Contenido

Cueva de los Verdes (Lanzarote)

Det er den perfekte ruten for fotturer med barn på Lanzarote, siden denne ruten på ca. 2 km er enkel og naturen er spektakulær. Mens vi på andre øyer nyter skog og eventyrlige bekker, skal vi her reise gjennom et gåtefull vulkansk landskap til vi kommer til hulen, dannet som et resultat av vulkanen Coronas eruptive aktivitet. Spillet av lys og skygge inne i hulen er en sann nytelse for sansene, den ideelle belønningen etter en hyggelig spasertur med familien.

Contenido

La Llanía (El Hierro)

Denne sirkulære ruten på bare et par timer, i Valverde, er en av de mest populære i El Hierro, siden vanskelighetsgraden er lav og fallet er bare 100 meter. Hovedattraksjonen til denne ekskursjonen er det skiftende landskapet, som vil ta oss fra den tykke, fuktige skogen i El Brezal til noen enslige landskap, de svarte sandkalderaene og prakten til den spektakulære El Golfo-dalen, åpen mot havet og beskyttet av imponerende klipper som når 1000 meter høye.

Contenido

Lobos Islet (Fuerteventura)

En god måte å utforske holmen Lobos til fots på er å krysse den fra nord til sør, for å avslutte med en god dukkert på stranden etter ekskursjonen. Ruten starter direkte ved Lobos-brygga, hvor skipet som kommer fra Corralejo legger til kai, og tilbyr oss blant annet vulkansk landskap og den spektakulære Montaña de la Caldera. Den er knapt 3,5 km, noe som gjør denne turen til en tilgjengelig rute for alle aldre. Elskere av havet som har ønsket mer fysisk aktivitet, finner her det ideelle stedet å øve snorkling.

Contenido

Los Tilos Forest (La Palma)

Denne øya full av stier for alle smaker og nivåer er ideell for å utforske til fots. Ville og robuste, deres er det første naturområdet på Kanariøyene som UNESCO erklærte et biosfærereservat: Los Tilos-skogen. Omgitt av laurbærskog kan vi velge flere stier, noen lengre og mer komplekse og andre enkle, sistnevnte perfekt for å gå tur med familien. Blant dem er det verdt å bruke noen timer på å gå El Espigón Atravesado-stien, som tar oss til et utsiktspunkt med vakker utsikt og til Los Tilos-fossen, et spektakulært hjørne som ligger veldig nært besøkssenteret.

Contenido

Kitchen Beach and Yellow Mountain (La Graciosa)

Av de fire viktigste turstiene som vi finner på øya, er kanskje Playa de la Cocina-ruten den mest egnede for fotturer med barn. Dette er turstien i La Graciosa som går sørover; mot strendene El Salado, la Francesa og la Cocina, med Montaña Amarilla som endepunkt på ruten. Det er vanligvis den som velges av folk som kommer for å tilbringe dagen på øya.

Det starter fra den sørlige enden av Caleta de Sebo, ved siden av det autoriserte campingområdet Bahía del Salado. Det er en lineær rute, veldig komfortabel og enkel, som grenser til kysten og alltid med fantastisk utsikt over nordkysten av Lanzarote med Famara-klippene.

Du må bare følge kystlinjen, du kan ikke gå deg vill. På denne ruten er to av de emblematiske strendene på øya; den ene for åpenheten og roen til det turkisblå vannet, og det andre for stedet der det ligger og kontrasten av farger mellom vannet og fjellene. Hele enveisruten uten å gå opp til toppen av Montaña Amarilla er 6 kilometer og det tar omtrent en og en halv time å gå hvis du ikke stopper for å bade ved en strand.